Winactie Honderduitjes - ontdek de uitjes

Omdat we dit jaar 100 jaar bestaan, geven we Honderduitjes weg: 100 kaartjes voor culturele, actieve, leerzame of verrassende uitjes in Eindhoven. Ontdek de verschillende uitjes en kies uw favoriet! Handig om te weten: als u wint, krijgt u 2 vrijkaartjes.

Deze prijsvraag is gesloten. De winnaars ontvangen voor 31 augustus 2019 persoonlijk bericht.
Had u graag mee willen doen maar bent u te laat? Niet getreurd: we organiseren nog veel meer acties ter ere van ons 100-jarig jubileum. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten!

Muziekgebouw: Casual Classics XL op 6 september
Casual Classics XL is een minifestival met klassieke muziek in alle zalen en foyers van het Muziekgebouw. De perfecte avond om met een drankje in de hand rond te struinen en van verschillende soorten klassieke muziek te genieten. Het festival begint om 19.30 uur, de deuren zijn al vanaf 19.00 uur open.

Muziekgebouw: film Wad met muziek van het Noordpool Orkest op 12 september
In 2018 verscheen de film Wad in de bioscopen. Deze ode aan de Wadden brengt dit unieke en dynamische natuurgebied op fantastische wijze in beeld. Op 12 september ziet u de film Wad op het grote doek in het Muziekgebouw. Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat het 42-koppige Noordpool Orkest de filmmuziek live speelt. Een belevenis voor alle leeftijden.

Parktheater: Kerstwintercircus op 23 december
Van jongleurs tot trapezeartiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar worden de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven gehaald voor het Kerstwintercircus. Ook dit jaar heet spreekstalmeester Arjan Smit u weer welkom. En om de magische sfeer helemaal af te maken, begeleidt een orkest de artiesten. Met uw vrijkaartje gaat u op maandagmiddag 23 december om 12.00 uur naar een onvergetelijke voorstelling in het Parktheater!

preHistorisch Dorp
In het preHistorisch Dorp maakt u in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet u jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat u verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende activiteiten voor iedere leeftijd, zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen. Met uw vrijkaartje mag u zelf kiezen wanneer u naar het preHistorisch dorp gaat.

Monk Bouldergym
Ontdek een andere manier van klimmen: boulderen. Dit is klimmen op wanden tot 4 meter hoog. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Maar wees niet bang: onder de wanden liggen dikke valmatten. De bouldergym is het hipste alternatief voor de sportschool. Monk heeft meer dan 200 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Bij de entreekaartjes zit gratis schoenenhuur in begrepen. Handig, als u zelf geen speciale klimschoenen heeft. U mag zelf een dag en tijdstip uitkiezen.

Van Abbemuseum: U R Art Festival op 21 september
U R Art Festival is een dag vol bijzondere ontmoetingen, activiteiten, muziek, dans en lekker eten en drinken. Overal vindt u diverse pop-up-activiteiten. Met uw vrijkaartje mag u gratis aansluiten bij diverse workshops of (voel)rondleidingen. Bezoek de website van het Van Abbemuseum voor meer informatie over dit festival.

DAF Museum
Ontdek meer dan 90 jaar innovatieve transportoplossingen bij het DAF Museum. Het museum vertelt over de geschiedenis van Van Doorne's Automobiel Fabriek (DAF). Laat u verbazen door de vele bijzondere voertuigen: van de Van Doorne's aanhangers tot DAF Trucks N.V. Het museum is een feest voor autoliefhebbers én alle anderen. Met uw kaartje mag u gratis naar binnen, op een dag naar keuze.

Jump XL
Vrij jumpen. Dat is dikke pret voor jong en oud! Jump XL Eindhoven zit in een voormalige kerk, hoe bijzonder is dat? Kom springen op de trampolinevelden of salto's oefenen op de lange trampolinebaan. Iedereen kan het! Wie van bewegen houdt en graag plezier maakt, zal het geweldig vinden. Naast een uur gratis springen, krijgt u ook een mooie goodiebag. U mag zelf een datum en tijd kiezen met uw vrijkaartje.

Philips Museum
Het Philips Museum ligt in het hart van Eindhoven, op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 begon. Bezoek het oude fabriekje waar de eerste gloeilamp werd ontwikkeld. Speel Mission Eureka en verbeter de highscore van deze leerzame interactieve iPad-tour. Of verdiep je in de wereld van design met de Philips Design Tour vol augmented reality. Voor kinderen tot 8 jaar is er een aparte Lampjes Speurtocht. Met uw kaartje mag u gratis naar binnen op een dag naar keuze.

NatLab
Het Natlab is er voor iedereen die houdt van goede films, lekker eten, van zon op het terras, van theater, filmspecials, talkshows en kunst. Voor fijne momenten in tof Strijp-S. Met de vrijkaartjes kunt u naar een film naar keuze.