Witte Hondpad

Wooninc. gaat aan het Witte Hondpad 16 Heijmans-One woningen plaatsen voor reguliere bewoning. De woningen zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken. Wooninc. en de gemeente Nuenen willen met het project de druk op de sociale woningmarkt niet verder op te laten lopen.

De woningen zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens die dringend op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. Maximaal de helft van de woningen wordt toegekend aan statushouders, de rest wordt toegekend aan mensen met een sociaal en economische binding met Nuenen.

Flexwonen
De woningen worden verhuurd volgen het flexwonen concept. Mensen die een woning toegewezen krijgen, mogen er maximaal 2 jaar wonen. Daarna moeten zij doorstromen naar de reguliere woningmarkt.

De woningen
De Heijmans ONE woning heeft eigen voorzieningen, is betaalbaar en ziet er verzorgd uit. De tijdelijke wijk krijgt een toegangsweg, voetpaden en parkeerhavens. Ook komt er een fietsenstalling voor de bewoners. Het type woning en het woongebied hebben een verzorgde uitstraling die het terrein een vriendelijke uitstraling geven.

Tijdelijk
Het gebruik van het perceel is voor een periode van maximaal tien jaar. Deze periode kan niet worden verlengd en het terrein zal vervolgens in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Het doel is om de woningen medio 2019 te plaatsen en in gebruik te nemen.

Vragen?
Wilt u meer informatie over flexwonen of het huren binnen dit project? Neem dan contact op met Leny van Beek, consulent wonen bij Wooninc. Zij is te bereiken via lvbeek@wooninc.nl en 06 53 78 30 89.

Voor vragen over de verleende omgevingsvergunning of de verkeerssituatie kunt u contact opnemen met Joost Mulder van de gemeente Nuenen, j.mulder@nuenen.nl of via 040 263 15 34.