Nieuwbouw Nuenen West

Grenzend aan de dorpskern van Nuenen ligt Nuenen West. Een nieuw
aantrekkelijk woongebied met een dorps karakter. Wooninc. ontwikkelde samen met BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling 58 boerderijwoningen in Nuenen West. De eerste woningen zijn al opgeleverd. De oplevering van de overige woningen volgt in de komende weken.

De woningen
De 58 boerderijwoningen zijn ontworpen door Van Santvoort Architecten uit Nuenen. De woningen liggen rug-aan-rug waarbij de achtergevel gedeeld wordt met een andere woning. Iedere woning van ca. 66m² heeft twee slaapkamers. De boerderijwoningen zijn geschikt voor één tot drie personen en zijn met energielabel A+++ bijna energieneutraal. 

Elke boerderij heeft een eigen uitstraling die verwijst naar de vroegere plaatselijke boerderijen. Zo worden de langgevelboerderijen voorzien van schildkappen, schoorstenen, houten betimmeringen, luiken en gevelschilderwerk.

De woningen liggen in een grote gezamenlijke tuin met bomen en biodiverse beplanting. De parkeerplaatsen komen in parkeerhofjes in de grote tuin. Naar verwachting worden de woningen medio 2024 opgeleverd.

Nuenen-West
De nieuwbouwwijk krijgt een dorps karakter dat past bij Nuenen. Er komen gevarieerde buurten in hofjes, brinken en parken die passen bij het dorp Nuenen. Nuenen West grenst het direct aan een mooi natuurgebied. Het Dal van de kleine Dommel en Dommel liggen in de buurt. Hier kun je wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën. 

Goede bereikbaarheid
Nuenen-West ligt gunstig. Vanuit de nieuwbouwwijk ben je met 5 minuten fietsen in de gezellige dorpskern van Nuenen. Met de auto ben je binnen een kwartier in het centrum van Eindhoven. Ook met het openbaar vervoer is Nuenen West goed bereikbaar. Met buslijn 21 en 22 ben je snel in het centrum van Eindhoven of Nuenen.

Verhuur
Alle woningen zijn verhuurd. Zoekt u een woning? U vindt ons aanbod woningen en parkeerruimtes op Wooniezie.