Groot onderhoud Wilgenhof

In 2023 start Wooninc. met het renoveren van 152 appartementen in Wilgenhof. De woningen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Ook zijn in de meeste woningen de keuken, toilet en badkamer toe aan een opknapbeurt. Naast het noodzakelijk onderhoud voeren we ook een aantal werkzaamheden uit die de woningen verduurzamen. Zo maken we de woningen toekomstbestendig. Ook zorgen we ervoor dat de woning straks energiezuiniger is en beter geschikt voor de zorgverlening.  

In de tweede helft van 2023 starten we met de eerste werkzaamheden

De werkzaamheden worden namens Wooninc. uitgevoerd door aannemer Heijmans. We voeren diverse werkzaamheden uit in de woning. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners niet in de woning blijven wonen. De werkzaamheden aan de binnenkant van de woning duren ongeveer twee tot drie weken. In die tijd verblijven de bewoners in een comfortabel ingerichte logeerwoning. Wooninc. helpt bij het inpakken en afdekken van de spullen. Ook helpen wij met verhuizen naar de logeerwoning. 

Werkzaamheden in de woning

We voeren onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Vernieuwen van badkamer, toilet en keuken indien nodig;
 • Plaatsen van isolatieglas;
 • Verbeteren van het ventilatiesysteem; 
 • Kraanwater wordt voortaan verwarmd met een warmtepomp, en niet meer met gas;
 • Vernieuwen van de waterleiding (legionellaspoelingen zijn straks niet meer nodig).

Algemene werkzaamheden in het woongebouw

We knappen ook het woongebouw op.

 • Uitstraling verbeteren van de algemene binnenruimtes;
 • Realiseren scootmobielruimtes op elke verdieping;
 • Verduurzamen van het gebouw.

We richten een modelwoning in

Hier zien bewoners hoe de woning eruitziet na het onderhoud. Ook bekijken ze hier de verschillende keuzemogelijkheden voor de keuken, badkamer en toilet.   

Bewoners kunnen rekenen op onze hulp

We nemen de bewoners stap voor stap mee in het onderhoud van hun woning. Namens de aannemer stellen we een bewonersconsulent aan. We organiseren huisbezoeken om de persoonlijke situatie van bewoners te bespreken. Bewoners verblijven in een comfortabel ingerichte logeerwoning tijdens de werkzaamheden in hun woning. We helpen bewoners met het inpakken, tillen of verplaatsen van spullen. 

De globale planning ziet er als volgt uit

We moeten bij Wooninc. nog een aantal stappen doorlopen voordat we de werkzaamheden officieel kunnen starten. Daarom zijn de planning en de werkzaamheden die we uit gaan voeren nog onder voorbehoud. 

 • December 2022 en januari 2023: bewoners ontvangen de informatiebrochure. Ze bezoeken de modelwoning en logeerwoning. We organiseren informatiebijeenkomsten in kleine groepjes.
 • Voorjaar van 2023: we starten met de technische opnames van de woningen. 
 • Tweede helft van 2023: we starten met de eerste werkzaamheden. 

Heeft u nog vragen over het groot onderhoud in Wilgenhof?

Neem dan gerust contact op met Karin Hilverda, bewonersconsulent van Heijmans via 06 31 02 00 79 op maandag t/m donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur.