Groot onderhoud De Horst

De uitvoering van het groot onderhouds- en verbeterplan van WoonincPlusVitalis woongebouw De Horst is in volle gang. Wooninc. kiest ervoor de woningen van De Horst duurzaam te verbeteren zodat deze gebruikersvriendelijker worden en beter geschikt voor zorgverlening.

De begane grond
De entree op de begane grond is enige tijd geleden vernieuwd. In de leegstaande vleugel zit de nieuwe verpleegafdeling voor Vitalis Zorg Groep. Ook de verpleegafdeling (De Vlinder) is vernieuwd. Bewoners van ’t Hofke in de Kronehoef zijn ondertussen verhuisd naar deze nieuwe verpleegafdeling in de Horst.

Gevelwijzigingen
De gevel van De Horst krijgt een nieuwe uitstraling door aanpassing van de balkons. De huidige balkonhekken vervangen we door semi-transparante hekken. Dit geeft betere zichtlijnen.

Badkamer
De badkamer wordt vergroot via een uitbreiding naar de huidige slaapkamer. De nieuwe badkamer bestaat uit onder andere antislip vloertegels, wandtegels, een douchehoek met minimale hoogteverschillen, een wastafel en een seniorentoilet. Ook heeft u de mogelijkheid een wasmachine te plaatsen. De wand tussen uw badkamer en slaapkamer verplaatsen we richting de slaapkamer. De huidige deur vervangen we door een schuifdeur. De nieuwe badkamer is hierdoor goed toegankelijk voor zorgverleners. Daarnaast passen we - indien technisch haalbaar - maximale hoogteverschillen van 2 cm toe.

Keuken
We vervangen het keukenblok en het wandtegelwerk in de keuken. Sommige appartementen hebben nog een tussenblok in de keuken. Deze verwijderen we. U heeft de keuze uit diverse mogelijkheden qua frontjes voor het keukenblok en het aanrechtblad, greepjes en de kleur van het wandtegelwerk. Ook plaatsen we een (beveiligde) kookplaat en een motorloze afzuigkap. De wasmachine aansluiting verplaatsen we naar de berging.

Gevel (kozijnen, balkondeur en ramen)
We vervangen de balkondeur en ramen in de slaapkamer en woonkamer. Zo wordt uw woning energiezuiniger. De indeling blijft nagenoeg gelijk. U krijgt ook een nieuwe vensterbank.

Berging
De aansluiting voor de wasmachine die in de huidige keuken aanwezig is, verplaatsen we naar de huidige berging. In de berging komt een nieuwe waterleiding en brengen we brandwerende voorzieningen aan.

Groepenkast
We vervangen de meterkast in de berging. Elke woning wordt voorzien van een 5-groepen-meterkast met dubbele aardlekschakelaar. Zo kunt u meerdere elektrische apparaten gelijktijdig aanzetten. Ook wordt uw installatie veiliger, omdat deze bij een storing of kortsluiting automatisch uitschakelt.

Asbest verwijderen
Enkele onderdelen van de woning bevatten asbest. Bijvoorbeeld het vinyl in de keuken en de borstweringspanelen in de kozijnen en de vensterbanken. De asbest in deze onderdelen vormt geen gevaar voor de gezondheid. We gaan de onderdelen wel verwijderen. Dit gebeurt onder strenge veiligheidsvoorwaarden. De ruimte waarin gewerkt wordt, wordt hierbij afgesloten van de overige ruimtes en u kunt op dat moment tijdelijk niet in uw woning aanwezig zijn.

Gangen
Ook de gangen en de algemene ruimten knappen we op. De voordeuren worden vernieuwd, gangen krijgen per verdieping een herkenbaar kleurtje en bij de lift komt een gezellig zitje.

Vragen
Heeft u vragen over groot onderhoud De Horst? Neem dan contact op met Mascha Bakker via 06 30 67 01 72 of mbakker@woonincplusvitalis.nl.