Floraplein

Het Floraplein, een van de belangrijkste entreepleinen van Eindhoven, wordt gerenoveerd. In plaats van sloop en nieuwbouw maken we een plan van aanpak om de woningen te renoveren.

Ontwikkelingen

Er is sinds kort nieuwe wet- en regelgeving voor nieuwbouw. Zo zijn er nadelige fiscale maatregelen, hogere duurzaamheidseisen en hebben we te maken met de stikstofproblematiek. Daarnaast is er sprake van een enorme stijging in bouwkosten. Dit alles heeft grote financiële gevolgen voor het nieuwbouwplan. Daarom hebben we het nieuwbouwplan Floraplein uitgebreid opnieuw bekeken en hebben ervoor gekozen de woningen te renoveren.

Planning renovatie

Op dit moment werken we hard aan een nieuw plan van aanpak. Zoals het er nu naar uitziet, verwachten we eind 2020 te starten met de renovatiewerkzaamheden. We gaan de woningen verduurzamen, alle woningen krijgen een nieuw badkamer, toilet en keuken en de buitenzijde van de woningen wordt aangepakt. Er komt geen lift of ontmoetingsruimte in het gerenoveerde gebouw en de woningen zijn geschikt voor alle leeftijden.

We verwachten de planning in het voorjaar van 2020 duidelijk te hebben. Naar verwachting zijn we medio 2022 klaar met de renovatiewerkzaamheden. 

Seniorengebouw

Wilt u nu of in de toekomst verhuizen naar een Wooninc.Plus woongebouw voor senioren? Neem dan contact op met onze collega’s van WoonincPlusVitalis via 040 220 22 02 of info@woonincplusvitalis.nlHier vindt u meer informatie over woongebouwen bij u in de buurt, bijvoorbeeld Kortonjo, Wilgenhof en Jean Sibelius.

Heeft u nog vragen?
Vul dan het contactformulier in. Wij proberen uw mail binnen 5 werkdagen te beantwoorden.