Floraplein

Het Floraplein, een van de belangrijkste entreepleinen van Eindhoven, wordt vernieuwd. Op de plek van twee appartementencomplexen komt nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met in totaal 97 huurappartementen.

Aan de westzijde van het plein komt een Wooninc.Plus gebouw met 70 appartementen voor senioren. Aan de noordzijde komt een appartementencomplex met 27 nieuwe appartementen.

Woongebouw voor ouderen
Alle woonvoorzieningen zijn gelijkvloers en de woningen zijn met de lift te bereiken. Het gebouw wordt straks beheerd door een huismeester, die toezicht houdt op het woongebouw en directe omgeving. Ook komt een ontmoetingsruimte waar diverse activiteiten worden georganiseerd. De ontmoetingsruimte staat ook open voor buurtgenoten die deel willen nemen aan de activiteiten. Daarnaast heeft het gebouw een gezamenlijke binnentuin.

Sloop woningen
Op de plek van de nieuwbouw staan op dit moment portiekwoningen en eengezinswoningen. Deze worden gesloopt. We zorgen dat alle bewoners met een vast huurcontract vervangende huisvesting krijgen.

In de huizen die gesloopt worden, woont ook nog een aantal bewoners met een tijdelijk huurcontract. Voor hen geldt deze regeling niet. In ons sociaal plan leggen we onder andere uit hoe we omgaan met het huisvesten van de huidige bewoners.

De planning
Naar verwachting starten we in 2020 met de sloop van blok 1. Voor blok 2, Floraplein 46 t/m 69, zijn we de definitieve plannen nog aan het uitwerken. Zodra er meer duidelijkheid is over de definitieve planning, maken we dit hier en via de nieuwsbrief kenbaar.

Interesse in Floraplein?
Houd dan deze pagina in de gaten.