Ekelhof

Woongebouw Ekelhof staat al een tijdje leeg en wordt in de toekomst ontwikkeld als nieuwbouwlocatie. Het ontwikkelen van een nieuwbouwplan kost tijd en we willen met de huidige woningnood het gebouw niet leeg laten staan. De komende jaren willen we hier een flexwoonlocatie van maken.

Volgend jaar starten we met de ontwikkeling van de nieuwbouwplannen. Dit doen we in samenspraak met bewoners uit de wijk. Naar verwachting duurt het circa vijf jaar voor we daadwerkelijk kunnen starten met bouwen. Tot die tijd willen we Ekelhof een tijdelijke invulling geven in de vorm van flexwonen.

Flexwonen is een snelle, tijdelijke en flexibele vorm van wonen

Bewoners krijgen een tijdelijk huurcontract van maximaal twee jaar. Flexwonen is bij uitstek geschikt voor mensen die zoeken naar een snelle (en betaalbare) oplossing voor een urgente woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan mensen uit een scheiding, een student die uit een andere provincie in Eindhoven komt studeren of een statushouder.

De komende weken wordt het gebouw woonklaar gemaakt

Dit zijn kleine werkzaamheden, die een doorlooptijd hebben van ongeveer 3 maanden. Eind dit jaar starten we het verhuurproces op. Onze consulent wonen houdt intakegesprekken met de kandidaten en zorgt ervoor dat er een goede mix van bewoners komt. We verwachten dat de eerste bewoners in maart 2022 hun tijdelijke woning betrekken.

Ook is een huismeester aangesteld voor het gebouw. Hij zorgt vanaf de eerste verhuring dat het gebouw (en haar omgeving) schoon, heel en veilig is en blijft.

Wilt u meer weten over flexwonen of in aanmerking komen voor een flexwoning binnen Ekelhof?

Kijk dan op onze website of stuur een mail naar flexwonen@wooninc.nl.

Heeft u specifieke vragen over het project?

Stuur dan een mail naar ekelhof@wooninc.nl.