De Jonkvrouw

In samenwerking met gemeente Geldrop-Mierlo herontwikkelen we een deel van het woongebied ten zuidwesten van Station Geldrop. Dit nieuwbouwplan heet De Jonkvrouw. We bouwen er diverse studio’s, appartementen en woningen. De eerste twee deelplannen zijn eerder dit jaar opgeleverd. Deelplan 3, het seniorenwoongebouw is in november 2022 opgeleverd.

Zelfstandig wonen, in een veilige omgeving

De seniorenappartementen liggen aan de rand van het park Beekweide en naast het station. De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen, allebei voorzien van een lift. Het is een WoonincPlusVitalisgebouw. Dat betekent dat in het woongebouw een ontmoetingsruimte, een beheerder en activiteitenbegeleiding komen. Wooninc. biedt bewoners daarmee een veilige en inspirerende omgeving om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Een lichte woonkamer en een ruim balkon

Kenmerkend aan de appartementen zijn de grote ramen in de woonkamer. Er zijn verschillende woningtypes, maar bij alle appartementen is gedacht aan veel daglicht. Bijna alle appartementen hebben twee slaapkamers en een groot balkon. Enkele appartementen op de begane grond zijn voorzien van één slaapkamer en een terras. Ieder appartement heeft een toilet in de badkamer die direct aansluit op de slaapkamer én een gastentoilet in de hal. De grootte van de appartementen verschilt tussen de 70 m² en 75 m².  De woningen zijn allemaal verhuurd.

Het project bevat nog drie andere deelplannen

Naast de 84 seniorenwoningen leverden we in juni 2022 een kleinschalige woon-/zorggebouw voor mensen met dementie (deelplan 2) voor Vitalis WoonZorg Groep op. We ontwikkelden ook appartementen voor Lunet Zorg, waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid wonen (deelplan 1). Deze woningen zijn in maart 2022 opgeleverd. Ook de stationsomgeving wordt verbeterd. Daardoor ontstaat een betere en veiligere verbinding tussen de wijk Zesgehuchten en het centrum van Geldrop.

Aan de zuidkant van de fietstunnel komen drie woongebouwen met 69 koopappartementen (deelplan 4). CRA Vastgoed bouwt die appartementen. 

Brochure De Jonkvrouw