Barcelona

Aan de Wilhelminakade in Oirschot, op de voormalige plek van jongerencentrum Ramblaz, wordt Barcelona gebouwd. Dit nieuwbouwproject, met in totaal 47 woningen, ligt direct aan het water en op loopafstand van het centrum van Oirschot.

47 woningen, voor ieder wat wils
In totaal komen er 17 sociale huurwoningen (blok 1 en 3) en 30 sociale huurappartementen (blok 2). De rijwoningen hebben een speelse indeling met de slaapkamers en een badkamer op de begane grond. De woonkamer en keuken liggen op de eerste verdieping. Deze woningen zijn er in twee varianten. De woningen in blok 1 hebben twee slaapkamers en een dakterras met uitzicht op het water. De woningen in blok 3 hebben drie slaapkamers, een dakterras met uitzicht op het water en een tuin met berging aan de achterzijde van de woning.

In blok 2 liggen de appartementen, met een centrale entree met trapopgang. Er is geen lift aanwezig. De 24 appartementen hebben twee slaapkamers en een terras of balkon op het zuiden, met uitzicht op het water. Daarnaast liggen in blok 2 nog 6 studio’s met 1 slaapkamer en een groot terras op het zuiden, met uitzicht op het water.

Planning
De bouw is begin maart gestart. Medio oktober bereikte Barcelona het hoogste punt. De oplevering van de woningen is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. Alle woningen zijn verhuurd.

Woningaanbod Barcelona
Het nieuwbouwproject bestaat uit van 17 rijwoningen, 24 appartementen met 2 slaapkamers en 6 appartementen met 1 slaapkamer. Alle woningen en appartementen kijken uit op het water en hebben een terras op het zuiden. Naar verwachting worden de woningen medio volgend jaar opgeleverd.

Meer weten over de woningen?
Bekijk dan hier de brochure!