SeniorenPunt

SeniorenPunt ontstond in 2016 na de fusie tussen Vitalis Sociale Woonvormen en Wooninc. Vanuit een gezamenlijke visie op ‘zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen’ openden Wooninc. en Vitalis WoonZorg Groep, een gezamenlijk klantencentrum waar zorgadviseurs van Vitalis en verhuurconsulenten van Wooninc. intensief samenwerken. Zo vormen we samen één aanspreekpunt voor wonen, zorg en welzijn. En helpen we senioren om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Succesformule

Een formule die haar succes de afgelopen jaren bewees. Om het senioren in de regio nóg makkelijker te maken, sloten begin 2022 woningcorporaties Woonbedrijf en ‘thuis aan met hun aanbod seniorenwoningen. Klantencentrum WoonincPlusVitalis werd SeniorenPunt. Dankzij deze samenwerking bemiddelt SeniorenPunt nu in ruim 9.500 seniorenwoningen en zorgwoningen.

Meerwaarde uitbreiding samenwerking

SeniorenPunt bemiddelt ruim 9.500 woon(zorg)oplossingen. Van sociale huur tot residentiële woonvormen en van volledig zelfstandig thuis wonen, tot wonen met zorg en volledig integrale zorgoplossingen. SeniorenPunt is de plek waar senioren heldere informatie, advies op maat en persoonlijke bemiddeling krijgen. De processen zijn versimpeld en de betrokken organisaties zijn op elkaar ingespeeld, kennen en vertrouwen elkaar. Samen maken we het verschil voor senioren in en rondom Eindhoven.

Kennis delen

De lijntjes vanuit SeniorenPunt met andere woningcorporaties en zorgorganisaties in de regio zijn kort, zodat er een steeds beter overzicht ontstaat van de regionale mogelijkheden en vragen. Zo delen we kennis en kunde waardoor we blijven innoveren. Bovendien draagt deze samenwerking bij aan de implementatie van de doorstroomregeling voor senioren, waarbij senioren doorstromen van een minder geschikte (grotere) sociale huurwoning naar een passende seniorenwoning.

SeniorenPunt organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten

Tijdens een bijeenkomst vertellen een zorgadviseur en woonconsulent u uitgebreid over hoe in Eindhoven en omgeving wonen en zorg voor senioren georganiseerd zijn. Welke mogelijkheden er zijn? Wat kunt u doen om ter voorbereiding op een toekomst waarbij u wilt of moet verhuizen, en er misschien een zorgbehoefte ontstaat. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Wilt u een van de informatiebijeenkomsten bijwonen? Schrijf u dan in.

Kijk voor meer informatie op www.seniorenpunt.nl