Wonen met een dorps karakter - 58 boerderijwoningen in Nuenen West

Nuenen West verwelkomt binnenkort 58 nieuwe sociale duurzame boerderijwoningen. Wooninc. ontwikkelt in samenwerking met BPD de boerderijwoningen aan de rand van de dorskern van Nuenen. De woningen, ontworpen door Van Santvoort Architecten, sluiten aan bij het dorps karakter van de omgeving. De oplevering van de woningen wordt medio 2024 verwacht.

Duurzaam wonen in het groen
Nuenen West grenst aan een mooi natuurgebied. De woningen liggen in een grote gezamenlijke tuin met bomen en biodiverse beplanting. Op deze manier is er veel ruimte voor groen dat bijdraagt aan een natuurinclusieve omgeving. De woningen zijn geschikt voor één tot drie personen en hebben een oppervlakte van ca. 66m2. Er zijn twee typen woningen. De woningen liggen in blokjes van 4 tot 10 woningen. Elk blokje heeft de uitstraling van een boerderij die verwijst naar de vroegere plaatselijke boerderijen. De woningen krijgen een mechanische ventilatie met warmteterugwinning en HR++ isolatieglas. Met als resultaat een A+++ energielabel

Toevoegen van betaalbare woningen in Nuenen
In maart 2023 ondertekende Wooninc. samen met de gemeente Nuenen en andere woningcorporaties uit Nuenen de prestatieafspraken 2023-2027. De focus lag net als voorgaande jaren op het toevoegen van sociale huurwoningen in Nuenen. De 58 boerderijwoningen in Nuenen West zijn een mooie en zeer welkome toevoeging voor de Nuenense woningvoorraad.

Lees hier meer over dit project in Nuenen West