Vluchtelingen in Ekelhof breien sokken voor soldaten

Al bijna twee jaar biedt woongebouw Ekelhof in Gestel een thuis aan Oekraïense vluchtelingen. Ze wonen nu hier, maar zijn natuurlijk dagelijks bezig met de situatie in Oekraïne. Een groep bewoners heeft een mooie manier gevonden om de soldaten in hun thuisland te helpen: ze breien warme sokken voor ze. Met de actie ‘Heel Eindhoven Breit’ worden ook andere Eindhovenaren aangemoedigd om mee te breien voor de Oekraïense soldaten aan het front.

Breiatelier in Ekelhof draait op volle toeren

Breien is niet alleen een fijne besteding van de vrije tijd, het helpt ook om te ontspannen. Maar in dit geval is breien veel meer dan een hobby. Veel soldaten aan het front hebben een grote behoefte aan dikke, warme sokken. In het naaiatelier in Ekelhof breien bewoners sokken in verschillende kleuren en maten. Zowel normale sokken als speciale gipsbeen sokken en sokken voor geamputeerde ledematen. De sokken worden inclusief een handgeschreven kaartje naar Oekraïne verzonden. En voor de bewoners van Ekelhof is het fijn om op deze manier iets te kunnen beteken voor de “hun jongens”. Inmiddels draait het breiatelier in Ekelhof op volle toeren!

Van een onderdak naar een thuis
Fijn wonen is meer dan een woning alleen. Daarom doet Wooninc. veel op het gebied van leefbaarheid. Ook voor de vluchtelingen uit Oekraïne die we sinds maart 2022 opvangen in woongebouw Ekelhof. Door hulp van en samenwerking met verschillende partijen bieden we een veilige en fijne leefomgeving aan de Oekraïense vluchtelingen.

Ook meedoen met Heel Eindhoven Breit?
Gebreide sokken kunnen iedere dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur worden afgegeven bij woongebouw Ekelhof, Sint-Claralaan 38, Eindhoven. Er is behoefte aan verschillende soorten sokken.

Meer weten? Neem dan contact op met initiatiefneemster Jacqueline Verhulst via 06 23 51 22 02 of jacq.verhulst@hotmail.com.