Vergeet niet om energietoeslag aan te vragen

In Eindhoven hebben ongeveer 16.000 mensen recht op energietoeslag. Veel mensen hebben deze energietoeslag al aangevraagd. Maar een paar duizend nog niet. Het kan zijn dat u een van die mensen bent. Aanvragen kan nog tot het einde van dit jaar.

Iedereen betaalt meer voor gas en elektriciteit. Veel mensen kunnen hun energierekening moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.

U krijgt de energietoeslag als uw inkomen minder is dan 120% van de bijstandsnorm
Toeslagen van de Belastingdienst zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag tellen niet mee. Ook uw eigen vermogen telt niet mee als inkomen.

Er zijn twee energietoeslagen: een van de landelijke overheid en een van de gemeente Eindhoven
Beide toeslagen vraagt u aan bij de gemeente.

  • Energietoeslag van de landelijke overheid is in totaal € 1.300
  • Energietoeslag van de gemeente Eindhoven is in totaal € 530

U vraagt de energietoeslag aan bij de gemeente Eindhoven
U hoeft maar één aanvraag te doen voor beide energietoeslagen. Dat doet u door de Meedoenbijdrage aan te vragen bij de gemeente. Ga hiervoor naar eindhoven.nl/meedoenbijdrage.

De energietoeslag is extra
U hoeft niet bang te zijn dat u de energietoeslag moet terugbetalen. En de energietoeslagen hebben geen effect op uw inkomen of uitkering. Behalve natuurlijk als u verkeerde informatie doorgeeft.

Ook in andere gemeenten zijn regelingen
De landelijke energietoeslag geldt voor iedereen met een lager inkomen. Kijk op de website van uw gemeente hoe u de toeslag aan kunt vragen. Gemeenten hebben vaak ook andere regelingen, bijvoorbeeld energievouchers. Kijk ook hiervoor op de website van uw gemeente.