Terugblik op ons dynamische jubileumjaar

2019 was voor ons een bijzonder jaar, want Wooninc. vierde haar 100-jarig bestaan. We stonden stil bij ons rijke verleden, maar keken vooral met hernieuwde energie naar de toekomst. Zo maakten we van 2019 ook een dynamisch jaar, waarin we veel hebben bereikt. Benieuwd wat we zoal gedaan hebben? Bekijk de animatie!

Hieronder vindt u de artikelen die horen bij onze highlights:

Oplevering Fakkellaan
In januari was de bouw van de Fakkellaan klaar. Deze woningen zijn speciaal voor kwetsbare mensen die begeleid worden richting zelfstandig wonen.

Overname woonzorgcentrum Antonius
Eind januari namen we samen met Sint Annaklooster het woonzorgcentrum Antonius over.

Tekenen buurtcontracten
Voor buurten die wat extra aandacht verdienen stellen wij samen met de gemeente, woningcorporaties, de politie, WIJeindhoven en andere wijkorganisaties jaarlijks een plan op.

Eerste all-electric woonwagenwoning van Nederland
In maart ontwikkelden we de allereerste volledig elektrische woonwagenwoning in Nederland. Zo kunnen we die voortaan ook gasloos bouwen.

Opleveringen woningen De Hille
In april waren de laatste levensloopbestendige woningen van De Hille klaar. Dit nieuwbouwproject in Middelbeers is speciaal voor 55-plussers.

Pilot circulaire keukens
Met onze partner Keller Keukens startten we een pilot om materialen uit oude keukens te hergebruiken in nieuwe keukens.

Duurzaamheidsbijeenkomst
Samen met de SHW, onze huurdersorganisatie, organiseerden we in juni een energieke en positieve duurzaamheidsbijeenkomst.

Visitatie
Wooninc. kreeg mooie cijfers tijdens de jaarlijkse visitatie. We presteren maatschappelijk goed. En daar zijn we trots op!

Wooninc. en Trudo voorzitter Duurzaamheidspact
Wooninc. en Trudo zijn tot juni 2020 voorzitter van het Duurzaamheidspact: het pact van de Eindhovense woningcorporaties en de gemeente om sneller samen te verduurzamen.

Honderduitjes: 100 vrijkaartjes voor onze huurders
Ter ere van ons jubileum deelden we 100 vrijkaartjes uit voor leuke uitjes in de regio. Winnen kon met een antwoord op de vraag: wat was jouw leukste feestje?

Danspaleis voor onze senioren
We organiseerden van juni tot oktober volop ouderwets gezellige dansfeesten voor onze senioren, samen met Het Danspaleis.

Wie jarig is, trakteert!
We trakteerden onze huurders en hun buurtgenoten op ijsjes, soep en frietjes ter ere van ons jubileum.

Oplevering Picuskade
In september rondden we het prestigieuze nieuwbouwproject aan de Kanaaldijk Noord af.

Terugblikken ter ere van onze 100ste verjaardag
Op 28 oktober vierden we onze verjaardag. We blikten samen met Angela Pijnenburg terug op onze rijke historie en ons feestelijke jubileum. En we keken samen vooruit.

Honderduit in beweging tijdens ons seminar
Op onze verjaardag organiseerden we ook een seminar voor onze zakelijke relaties. Erik Scherder en Remy Bonjasky brachten de zaal (letterlijk) in beweging.

Gratis energieadvies en de Energiebox voor Eindhovenaren
Samen met onze partners uit het Duurzaamheidspact starten we een pilot: de Energiebox. Inwoners krijgen gratis advies én producten om energie te besparen.

Stayinc. leent 138 miljoen voor middenhuur in regio Eindhoven
Onze dochter, Stayinc., haalde de grootste financiering in de sector binnen dit jaar. Stayinc. gebruikt de lening voor nieuwbouw en de aankoop van woningen.