Stayinc. leent € 138 miljoen voor middenhuur in regio Eindhoven

Onze dochteronderneming, Stayinc. B.V., heeft een lening van € 138 miljoen gekregen van BNG Bank. Dit is de grootste lening voor middenhuur in de corporatiesector in 2019. Met deze lening wil Stayinc. haar aantal woningen bijna verdubbelen: van 680 naar 1.200 tussen nu en 2024. Daarmee spelen we in op het grote tekort aan middenhuur in Eindhoven en omgeving.

Weinig woningen in het middenhuursegment
Stayinc. is erg blij met de financiering, vertelt René Clijsen, directeur van Stayinc. “Er zijn weinig middenhuurwoningen van tussen de € 720 en € 1.000 per maand in de regio. Hierdoor vallen vooral huishoudens met een inkomen van net boven de € 38.000 per jaar buiten de boot. Zij verdienen te weinig om te kopen, maar te veel voor een sociale woning. Ook de vrijesectorwoningen in het dure segment zijn voor hen vaak niet te betalen.”

Nieuwbouwplannen Stayinc.
Stayinc. heeft op dit moment al een aantal bouwplannen. Aan de Montgomerylaan vlakbij de Grijze Generaal komen zo’n 50 woningen. En in de Achtse Barrier in Eindhoven zijn er plannen voor een woongebouw met een mix van sociale huurappartementen en appartementen voor de vrije sector, waaronder een deel middenhuur. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee, volgens René: “Door de mix van sociale en vrijesector-huurwoningen in een complex, zorgen we voor een gemengde wijk en buurt. Meer middenhuur in een wijk is ook goed voor de doorstroming van scheefhuurders, omdat mensen graag in hun eigen wijk een ruimere, maar wel betaalbare woning zoeken.” Nu de financiering met BNG Bank rond is, gaat Stayinc. de nieuwbouwplannen verder uitwerken. We houden u via deze website op de hoogte!