Stayinc. koopt De Brugwachter en De Schuyt in Son en Breugel

Onze dochter Stayinc. koopt De Brugwachter en de Schuyt van woningcorporatie ‘thuis. ‘thuis verkoopt de woningen zodat ze meer kunnen investeren in extra sociale huurwoningen.

Vanaf 28 februari is Stayinc. de trotse nieuwe eigenaar van de twee mooie gebouwen aan het Wilhelminakanaal in Son en Breugel. Voor Stayinc. is dit een belangrijke stap richting het vergroten van haar woningbezit. Stayinc. wil van 680 woningen naar 1.200 in 2024.

Wonen aan het water
De Brugwachter en De Schuyt hebben 73 appartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Parkeren kan onder de gebouwen in de onderliggende parkeergarage. De Brugwachter heeft een ontmoetingsruimte voor de bewoners.

Voorstellen aan de huurders
Stayinc. stelt zich volgende week voor aan de huidige huurders. Voor hen verandert er weinig. Stayinc. zet de huidige huurovereenkomsten voort.

Over Stayinc.
Begin december trok Stayinc. een financiering van € 138,5 miljoen aan van BNG Bank – de grootste financiering in de sector dit jaar. Stayinc. investeert een deel hiervan in nieuwbouw, maar neemt ook woningen van andere partijen over. Daarmee zorgt Stayinc. dat deze woningen in het middensegment blijven. Stayinc. draagt hiermee bij aan het oplossen van het grote woningtekort in dit segment.