PicusKade klaar voor nieuwe bewoners

PicusKade, het prestigieuze bouwproject van Wooninc. in de binnenstad van Eindhoven, is afgerond. Bouwbedrijf Hurks levert de komende maanden gefaseerd het gebouw op. De 103 sociale huurwoningen zijn al opgeleverd aan Wooninc. De eerste huurders krijgen op dinsdag 1 oktober de sleutel.

Over PicusKade
PicusKade ligt aan Kanaaldijk Noord, tussen het DAF-museum en het NRE-terrein, op steenworp afstand van het stadshart van Eindhoven. Diederendirrix architectuur & stedenbouw verzorgde het ontwerp. Het project is uitgevoerd door aannemer Hurks.

Blikvanger van het project is de woontoren van 12 verdiepingen. Door de speelse trapvorm van de toren is PicusKade ruimtelijk, maar niet te massief. De gele baksteen is een knipoog naar de industriële gebouwen van vroeger. De inspiratie hiervoor vond de architect in het oude hoofdkantoor van DAF aan de Geldropseweg. Samen met de ronde balkons geeft de warme baksteen PicusKade een elegante en zachte uitstraling. Modern, maar ook in harmonie met de historische omgeving.

De woningen
PicusKade bestaat uit 103 sociale huurwoningen, 113 vrijesectorhuurwoningen en 32 vrijesector stadswoningen. Deze worden ook verhuurd. Daarnaast zit er 1.100 vierkante meter toonzaal van het DAF-museum in het pand. Met deze langverwachte uitbreiding wil het museum bezoekers een echte ‘theaterervaring’ bieden, in plaats van alleen voertuigen tentoon te stellen.

De sociale huurwoningen zijn van Wooninc. Deze bestaan uit 85 studio’s en 18 appartementen, die inmiddels allemaal verhuurd zijn. Gisteren ontvingen de eerste huurders de sleutels van hun nieuwe huurwoning. Er werd al druk gesjouwd met laminaat en verf. Komende maanden worden de overige woningen opgeleverd.