Opening Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen

Op dinsdag 5 maart opende de nieuwe Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen de deuren. Een plek waar bewoners en buurtgenoten spullen kunnen brengen en gratis mee mogen nemen. Daarnaast is de Weggeef- en ruilwinkel een plek om elkaar te ontmoeten. De winkel wordt gerund door vrijwilligers.

Feestelijke opening

Gisteren vierden we de feestelijke opening van de weggeef- en ruilwinkel. Initiatiefnemer Joske knipte het lintje door in het bijzijn van veel bewoners en vrijwilligers. Iedereen kon een kijkje nemen in de winkel en kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers die de winkel samen gaan ‘runnen’.

Foto's: Studio040

Ontmoetingspunt voor de wijk

Naast een plek voor het weggeven en ruilen van spullen – denk hierbij aan woondecoratie, keukengerei, verzorgingsproducten en kleding – is de winkel ook een gastvrije ontmoetingsplek voor de buurt. Iedereen is er welkom voor een kopje koffie en een gezellig praatje!

Wooninc. vindt ontmoeten en verbinden heel belangrijk. Als seniorenhuisvester organiseren en faciliteren we dan ook regelmatig activiteiten voor onze bewoners en de buurt. Initiatieven van bewoners zijn altijd welkom. De weggeef- en ruilwinkel is daar een mooi voorbeeld van!

De Weggeef- en ruilwinkel: spullen krijgen er een tweede leven
én het is een gastvrije ontmoetingsplek.

Dat vindt ook Danielle Wagemaker, beheerder bij Wooninc.: “Het is prachtig dat Joske het mogelijk maakt om niet alleen iedereen van spullen te voorzien, maar ook mensen samen laat komen.” Naast beheerder is Danielle coördinator vrijwilligers bij Wooninc. Zij brengt initiatieven van bewoners en de mogelijkheden bij Wooninc. samen.

Tweede vestiging

De winkel in Engelsbergen is de tweede vestiging van de Weggeef- en ruilwinkel in een woongebouw van Wooninc. Na de succesvolle opening in 2020 in woongebouw Pieter Eiffhuis (Herodotusplein 2, Eindhoven), bleek al snel dat er behoefte was aan een grotere, tweede winkel.

U bent welkom bij de nieuwe Weggeef- en ruilwinkel

De nieuwe Weggeef- en ruilwinkel zit in woongebouw Engelsbergen aan de Maria van Bourgondiëlaan 8, in woongebouw Engelsbergen. De openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen of een praatje te maken!

Lees meer over de Weggeef- en ruilwinkel: