Klantgestuurd renoveren in de Sterrenbuurt in Eindhoven

Medio oktober starten we met het groot onderhoud aan 150 eengezinswoningen in de Sterrenbuurt. Dit doen we klantgestuurd. Dat wil zeggen dat bewoners zelf kiezen of ze meewerken aan het groot onderhoud aan de binnenzijde van de woning. Daarnaast kiezen ze zelf uit een van de mogelijke startdata. Wil een bewoner geen groot onderhoud laten uitvoeren? Dan voeren we de werkzaamheden uit bij verhuizing.

De woningen in de Sterrenbuurt maken deel uit van de pilot ‘klantgestuurd renoveren’. Als het ons en de bewoners goed bevalt, gaan we deze manier van renoveren veel vaker toepassen.

Groot onderhoud
Naast de onderhoudswerkzaamheden aan de binnen- en buitenzijde van de woning voeren we isolerende en energiezuinige maatregelen uit. Zo verbeteren we de isolatie in de spouwmuur, krijgt elke woning HR++ beglazing en krijgt de woning regelbare ventilatie. Ook de keuken, badkamer en toilet worden volledig vernieuwd als deze ouder zijn dan 25 jaar.

De werkzaamheden duren gemiddeld een maand per woning en worden uitgevoerd door twee aannemers: Jansen Huybregts Projecten en Aannemersbedrijf Van Rijswijck. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners gewoon in hun woning blijven wonen.

Wanneer?
Het groot onderhoud vindt plaats in twee fasen. In de eerste fase gaat het om 40 woningen aan de Airbornelaan, Mercuriuslaan en Schildstraat. Deze fase start in oktober en ronden we eind dit jaar af. Aansluitend starten we met de tweede fase: 110 woningen aan de Airbornelaan, Grote Beerlaan, Kleine Beerpad, Kometenlaan en Steenbokstraat. Deze werkzaamheden ronden we naar verwachting medio volgend jaar af.