Fijn wonen in stad en dorp

De één woont graag middenin de stad met veel reuring om zich heen en veel voorzieningen in de buurt. Een ander houdt meer van groen, rust en een paar goede buren. Een mooi voorbeeld van dat laatste is de nieuwbouw van 6 huurwoningen voor gezinnen in Weebosch, gemeente Bergeijk. Op 26 juli leverden we deze duurzame woningen op aan de nieuwe bewoners.

Wonen in het groen

Die 6 woningen zijn onderdeel van Kapelledries, een nieuwbouwproject van Van Wanrooij Projectontwikkeling aan de oostzijde van het kerkdorp Weebosch in de gemeente Bergeijk. Dit project bestaat uit 5 koop­woningen, 3 bouwkavels en 6 huurwoningen. Alle koopwoningen en bouwkavels zijn verkocht en de huurwoningen zijn verhuurd.  

Een mooie samenwerking

Net als Wooninc. is Van Wanrooij Projectontwikkeling actief in steden en dorpen. Van grote binnenstedelijke projecten tot kleinschalige plannen in de dorpen. “Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de leefbaarheid van dorpen. Door in kleine kernen woningen te bouwen, trekken de mensen niet weg en blijft een klein kerkdorpje zoals de Weebosch levendig”, vertelt project­ontwikkelaar Paul Leemans van Van Wanrooij. “We zoeken daarbij vaak de samenwerking met lokale partners, wat ten goede komt aan de lokale werkgelegenheid”.

En dat de mensen ook op de Weebosch wíllen blijven, blijkt wel uit de overweldigende interesse voor de koopwoningen en bouwkavels. “Dat geldt ook voor de huurwoningen”, vult Angela Pijnenburg, bestuurder van Wooninc., aan. “Er is een groot tekort aan betaalbare woningen, ook in de dorpen. Wij doen er alles aan binnen onze macht om ervoor te zorgen dat er woningen bijkomen. Ik ben dan ook blij met dit project. Een prachtige aanvulling op het prachtige dorpje Weebosch.”

Bergeijk gaat voor een divers woningaanbod

In heel Bergeijk zien ze die noodzaak. Er is de afgelopen jaren in alle kernen van de gemeente dan ook een flink aantal woningen bijgebouwd. “En dat is ook hard nodig”, vertelt wethouder Matthijs Kuijken: “Net als overal, is er ook in Bergeijk vraag naar nieuwe huur- en koopwoningen. Wij willen goed inspelen op die vraag, niet alleen in aantal woningen maar ook in soort woningen. We gaan voor een divers aanbod voor iedereen.”

De woningen zijn klaar en de nieuwe bewoners krijgen de sleutel

Op 26 juli kregen de 6 huurders de sleutels van hun gloednieuwe, duurzame eengezinswoning. Ook de 5 koopwoningen worden nog voor de bouwvakantie opgeleverd. En dat hebben de betrokken partijen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Na de symbolische sleuteloverdracht aan een huurder en kopers in het plan was er een gezellige borrel voor de kersverse bewoners van dit nieuwbouwproject.  Een mooie gelegenheid om alvast kennis te maken met de nieuwe buren.