Feestelijke afsluiting groot onderhoud De Horst

Na ruim 40 jaar trouwe dienst, was De Horst in Eindhoven toe aan groot onderhoud. Een project dat heel wat voeten in de aarde had. Vooral voor de seniore bewoners. Daarom sloten we het groot onderhoud vorige week feestelijk met hen af.

De afgelopen maanden werkten we samen met aannemer KlokGroep hard om De Horst nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van zelfstandige senioren. Bijvoorbeeld door de woningen slimmer in te richten, zodat mensen met een rolstoel of rollator zich makkelijker door het huis kunnen bewegen. Daarnaast besteedden we aandacht aan brand- en asbestveiligheid. En werden de keuken en badkamer compleet vernieuwd.

Opknapbeurt voor de psycho-geriatrische afdelingen van Vitalis
We verhuisden de PG-afdeling van Vitalis van het naastgelegen Kronehoef naar de begane grond van De Horst, zodat deze nu dicht bij de PG-afdeling van De Horst ligt. Beide afdelingen kregen ook een opknapbeurt, zodat ze weer helemaal aan de standaarden van deze tijd voldoen.

De Horst: levensloop- en toekomstbestendig
Duurzaamheid was een centraal aandachtspunt. We wilden niet alleen een gebouw dat weer vele jaren meegaat. We investeerden ook in duurzame oplossingen. Zo installeerden we zonneboilers en zonnepanelen om onder andere de centrale ruimtes van energie te voorzien, en plaatsten we nieuwe kozijnen en ramen. Door deze en andere maatregelen gingen we van gemiddeld energielabel D naar gemiddeld energielabel A.

Verhuizen naar een wisselwoning
We verhuisden de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning. Een hele operatie, waar we de bewoners goed op voor wilden bereiden. Daarvoor hebben we met iedere bewoner persoonlijke gesprekken gevoerd. Zo wisten bewoners van tevoren precies waar ze aan toe waren. Ook tijdens de werkzaamheden hielden we de bewoners uitgebreid op de hoogte via onder andere een wekelijks spreekuur, maandelijkse nieuwsbrieven en een bewonersbegeleider die elke dag aanwezig was.

Feest met de bewoners
Afgelopen vrijdag organiseerden we een groot feest om alle bewoners te bedanken voor hun geduld en hun medewerking én om te vieren dat De Horst weer zo goed als nieuw is. Met het Kozakkenkoor, een gigantische taart en volop andere hapjes en drankjes was het een geslaagde middag.

Ruime voldoende van onze huurders
We kijken terug op een lange maar succesvolle onderhoudsperiode, waarin we altijd streefden naar net dat beetje extra. Met een ruime 8 als eindcijfer, zijn wij en de bewoners meer dan tevreden!