Eerste gerenoveerde appartementen Floraplein opgeleverd

Dinsdag ontvingen de eerste nieuwe bewoners de sleutel van hun portiekwoning aan het Floraplein in Eindhoven. De appartementen aan het Floraplein zijn de afgelopen maanden gerenoveerd en verduurzaamd. Eerder leverden we de eengezinswoningen aan de Clematisstraat, Resedastraat en Wilgenroosstraat op. De laatste fase van het project wordt in februari opgeleverd. Samen met aannemer KlokGroep werken we hier aan het wonen van morgen.

Begin 2021 startten we met de renovatiewerkzaamheden. En nu, een jaar later, verhuizen de eerste bewoners naar hun nieuwe, duurzame appartement.

De appartementen zijn grondig aangepakt. De kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++ glas en alle woningen zijn na-geïsoleerd. Met als resultaat dat ieder appartement minimaal energielabel A heeft. Ook kreeg elk appartement een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Alle woningen hebben nu een vrijstaande berging. De appartementen op de begane grond hebben daarnaast een eigen tuin. Aan de veiligheid hebben we ook gedacht. Het achterpad is afgesloten met een poort en daarmee alleen toegankelijk voor bewoners.

We zijn trots op het eindresultaat: toekomstbestendige appartementen met nog steeds het kenmerkende, naoorlogse stadsbeeld van Eindhoven.

Aannemer KlokGroep is op dit moment bezig met de laatste fase van het project: de renovatie van het laatste blok huurappartementen aan het Floraplein. Die werkzaamheden ronden ze in februari 2022 af. Meer weten? Bekijk dan eens de projectpagina op onze website.