Eerste bewoners nemen sleutel in ontvangst na renovatie Floraplein

Dinsdag ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun eengezinswoning bij het Floraplein in Eindhoven. De woningen aan de Clematisstraat, Resedastraat en Wilgenroosstraat zijn de afgelopen maanden gerenoveerd en verduurzaamd. Samen met aannemer KlokGroep werken we hier aan het wonen van morgen.

Begin 2021 startten we met de renovatiewerkzaamheden. En nu, 10 maanden later, verhuizen de eerste bewoners naar hun nieuwe, duurzame woning.

Iedere woning is grondig aangepakt. De kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++ glas en alle woningen zijn na-geïsoleerd. Met als resultaat dat iedere woning minimaal energielabel A heeft. Daarnaast kreeg elke woning een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Alle woningen hebben nu een vrijstaande berging in de tuin en een eigen achterom. Ook aan de veiligheid hebben we gedacht. Het achterpad is afgesloten met een poort en daarmee alleen toegankelijk voor bewoners.

We zijn trots op het eindresultaat: toekomstbestendige woningen met nog steeds het kenmerkende, naoorlogse stadsbeeld van Eindhoven. De nieuwe huurders reageerden enthousiast ‘Het ziet eruit als nieuw, wat een mooie woning’!

Aannemer KlokGroep is op dit moment nog bezig met de laatste fase van het project: de renovatie van 54 huurappartementen aan het Floraplein. Die werkzaamheden ronden we eind dit jaar af. Meer weten? Bekijk dan eens de projectpagina op onze website.