Eenmalige huurverlaging

De meeste huurders in een sociale huurwoning betalen een huurprijs die past bij hun inkomen. Daar houden we bij het toewijzen van woningen al rekening mee doordat we passend toewijzen. Maar er zijn ook nog huurders met een laag inkomen en hoge sociale huur. Zij kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Goed nieuws dus!

Waarom een eenmalige huurverlaging?
Er zijn toch mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen, bijvoorbeeld:

  • omdat hun inkomen over een langere periode is gedaald,
  • of doordat zij in de woning kwamen wonen voordat passend toewijzen was ingevoerd.

Wanneer heb ik recht op huurverlaging?
In onderstaand schema staan de voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een eenmalige huurverlaging (klik op het schema voor een vergroting).

Voldoet u aan de voorwaarden?

  • En is uw inkomen al in 2019 of daarvoor gedaald? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt voor 1 april 2021 vanzelf bericht van ons als u in aanmerking komt voor huurverlaging. En wij regelen het voor u.
  • Voldoet u aan de voorwaarden en is uw inkomen pas in 2020 gedaald? Dan moet u zelf een aanvraag voor huurverlaging bij ons doen. Wij hebben namelijk gegevens van de Belastingdienst gekregen tot en met 2019. Vraag zelf huurverlaging aan door dit formulier in te vullen.

Heeft u nog vragen?
In de veelgestelde vragen hebben we alvast een aantal vragen en antwoorden voor u verzameld. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!