De Eindhovense Klusbus maakt woningen energiezuiniger

De Eindhovense woningcorporaties Trudo, ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc. en de gemeente Eindhoven helpen samen gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. 14.000 woningen in verschillende buurten worden de komende jaren gratis energiezuiniger gemaakt. De eerste klusbussen gaan vanaf 7 december rijden in de wijk Tivoli.

Woningen in verschillende buurten worden gratis met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt. De woningen krijgen bijvoorbeeld kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De klussers kijken per woningen welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Het zijn allemaal maatregelen die meteen helpen bij energiebesparing.

Waarom de Klusbus?

De gemeente Eindhoven heeft geld van de overheid gekregen om huishoudens te helpen die het moeilijk hebben. Door de stijgende energieprijzen zijn er veel huishoudens die de rekeningen niet of met moeite kunnen betalen. In Eindhoven gaat het om zeker 14.000 huishoudens. Het is de bedoeling dat de klusbussen bij al deze woningen maatregelen nemen en de energierekening te verlagen.

Hoe doe je mee?

Iedereen in de gekozen buurten mag meedoen, huurders en kopers. Voordat de Eindhovense Klusbussen in uw buurt komen, lopen energiecoaches al een aantal dagen vooruit en bellen overal aan. Zij kunnen u vertellen wanneer de Eindhovense Klusbus komt. Zet de folder die u krijgt van de energiecoach voor het raam en laat zien dat u mee wilt doen. Dat is niet verplicht. De klussers bellen overal aan om te vragen of ze in uw woning aan de slag kunnen.

U kunt alleen meedoen als de klussers in uw straat zijn.          

In welke buurten komt de Klusbus en wanneer?

In de buurt Tivoli starten de eerste twee klusbussen van 7 december tot en met 23 december 2022. Om precies te zijn in de Tijgerstraat, Panterstraat, Poemastraat, Luipaardstraat, flats Heezerweg en Tivolilaan.

Vanaf januari gaan meerdere bussen in meerdere buurten aan de slag. Welke buurten dat zijn, volgt zo snel mogelijk. Houd hiervoor www.eindhovenduurzaam.nl/klusbus in de gaten.

Duurzaamheidspact

De Eindhovense Klusbus wordt gesteund door het Duurzaamheidspact. Een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, het Platform Eindhovense Klantenraden (PEK) en de Eindhovense corporaties.