Coronabesmetting bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Bij WoonincPlusVitalis Berckelhof is een coronabesmetting vastgesteld. De cliënt woont op een gesloten verpleegafdeling en zat al een paar dagen uit voorzorg in isolatie. De GGD start een contactonderzoek. Dit houdt in dat zij kijken met wie de zieke bewoner in aanraking is geweest. De GGD informeert deze mensen persoonlijk. De GGD, Vitalis en Wooninc. werken nauw samen om verdere verspreiding te voorkomen.

Cliëntenzorg
Vitalis verzorgt de cliënten in Berckelhof op de normale manier. Daarbij volgt Vitalis hun coronaprotocol en de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het Vitalispersoneel heeft veel ervaring met voorkomende virussen, denk aan het norovirus. Zij zijn voorbereid en werken volgens protocollen.

Extra schoonmaak
Wooninc. zorgt voor extra schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten. Tastoppervlakten, zoals deurklinken, worden minimaal een keer per dag extra schoongemaakt.

Activiteiten
Alle groepsactiviteiten voor medewerkers en bewoners waren al afgelast tot en met 16 maart. Wij verlengen deze periode tot 31 maart. In deze periode is ook eten in het restaurant niet mogelijk. Maaltijden afhalen kan nog wel.

Richtlijnen GGD en RIVM
Vitalis en Wooninc. houden zich op alle locaties aan de adviezen van de GGD en het RIVM.

Informeren partners en bewoners
Alle bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers zijn geïnformeerd over de besmetting. Bewoners krijgen persoonlijk bericht als er voor hen iets verandert. Ook alle partners en leveranciers zijn op de hoogte. Met hen zijn waar nodig afspraken gemaakt.

Weren van verkouden bezoekers
Vitalis en Wooninc. verzoeken iedereen met verkoudheidsklachten om niet naar woongebouwen voor senioren en/of de verpleegafdelingen te komen. Dit verzoek geldt ook voor iedereen die een risicogebied heeft bezocht of in aanraking is gekomen met iemand die (misschien) besmet is.