BPD en Wooninc. overhandigen de eerste sleutels van 58 sociale huurwoningen in Nuenen West

De boerderijwoningen aan ’t Zand zijn klaar! De eerste bewoners namen vandaag enthousiast de sleutels in ontvangst van Wooninc. en ontwikkelaar BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling. De oplevering van de overige woningen volgt in de komende weken.

Duurzaam wonen in het groen
Na een welkomstwoord door BPD en Wooninc. overhandigde wethouder Patrick Kok de sleutel aan de eerste bewoonster. “Privacy, je eigen ding kunnen doen, eindelijk een plek waar je helemaal jezelf kan zijn, kunt bouwen aan de toekomst. Broodnodig voor veel woningzoekenden. Door de lange wachttijden geef je onbedoeld het gevoel dat we als gemeente de ernst en behoefte niet serieus nemen. We doen ons best en daarom een heel warm welkom en gefeliciteerd!” De nieuwe bewoners ontvingen naast de sleutel ook een mooie plant als warm welkom in hun nieuwe duurzame woning. 

Aantrekkelijk woongebied
Met de bouw van Nuenen West creëert BPD een nieuw en aantrekkelijk woongebied met een dorps karakter. De duurzame boerderijwoningen liggen rug-aan-rug, in een sfeervolle boomgaard en passen mooi in de totale gebiedsontwikkeling. Er is veel ruimte voor groen dat bijdraagt aan een klimaatadaptieve en natuurinclusieve omgeving. De 58 boerderijwoningen zijn geschikt voor één tot drie personen en hebben een oppervlakte van ca. 66m². Ze beschikken over mechanische ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen en HR++ isolatieglas. Met als resultaat een A+++ energielabel. De parkeerplaatsen liggen in parkeerhofjes in de boomgaard.

Vruchtbare samenwerking
Ronald Frins, directeur bedrijfsvoering bij Wooninc., en Mireille Knape, ontwikkelingsmanager bij BPD, zetten gezamenlijk een schop in de grond en plantten twee fruitboompjes als symbolisch gebaar. “De samenwerking tussen Wooninc. en BPD zien we ook echt als een kruisbestuiving” aldus Ronald Frins. “De komende 10 jaar willen in Nuenen werkzame corporaties 325 sociale huurwoningen toevoegen. Een forse opgave, die we alleen voor elkaar krijgen als we gezamenlijk de schouders eronder zetten.” Mireille Knape vult aan: “Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Nuenen. Heel mooi dat we in deze tijden kunnen ‘doorbouwen’ in Nuenen voor een belangrijke doelgroep. Het is een prachtig ontwerp geworden, met een duidelijke link naar het verleden.”