Bouw Barcelona bereikt hoogste punt

Aan de Wilhelminakade in Oirschot bouwt Wooninc. het nieuwbouwproject Barcelona. Dit project bestaat in totaal uit 47 sociale huurwoningen en appartementen. De appartementen en huizen liggen direct aan het water en zijn op loopafstand van het gezellige centrum van Oirschot. In oktober bereikte de bouw een mijlpaal: het hoogste punt.

Bouw verloopt volgens planning
Aannemer Van Santvoort bouwt de 17 sociale huurwoningen en 30 sociale huurappartementen. Nu de vlag op het hoogste punt is gehesen, duurt het ongeveer nog een half jaar voordat de eerste woningen worden opgeleverd. Barcelona biedt woningen voor alle leeftijdscategorieën en voldoet daarmee aan de wens van de gemeente Oirschot. Er is voor elke doelgroep een plek om te wonen: van starters tot huishoudens met meer personen.

Oplevering verwacht: 2e kwartaal 2021
De bouw van deze woningen is begin maart gestart. Deze maand wijst Wooninc. de laatste woningen toe. 

Uitzicht op het water
De rijwoningen hebben een bijzondere indeling met de slaapkamers en badkamer op de begane grond. De woonkamer en keuken liggen hierdoor verrassend op de eerste verdieping. Bewoners van de woningen kunnen allemaal genieten van een eigen dakterras, met uitzicht op het water.

De entree van de appartementen is ruim en centraal. Vanuit de hal ga je via de trap naar de toegang tot je eigen appartement. Het water speelt ook daar een belangrijke rol in het uitzicht vanaf de balkons of terrassen.  

Duurzaam
Zowel de appartementen als de huizen krijgen zonnepanelen, een warmtepomp én zijn volledig gasloos. De woningen hebben hierdoor een goed energielabel: A+++.

Meer weten?
Kijk dan op onze projectpagina.

 

Terug naar overzicht