Bewoner Wilgenhof overleden door coronavirus

Gisterenavond bereikte ons het droevige bericht dat een bewoner van een gesloten verpleegafdeling van Wilgenhof in een ziekenhuis in Eindhoven is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De man werd voor zijn ziekenhuisopname uit voorzorg in isolatie door Vitalis verpleegd. In het ziekenhuis bleek dat het ging om een besmetting met het coronavirus. Het is onduidelijk waar en wanneer de man het virus heeft opgelopen.

We hebben samen met Vitalis de (familie van) bewoners en alle medewerkers van de afdeling persoonlijk geïnformeerd. Wij wensen iedereen die deze bewoner kende veel sterkte toe. Medewerkers van Wooninc. en Vitalis zijn op de locaties aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Voor onze huurders is huismeester Claudia het eerste aanspreekpunt.

De cliëntenzorg van Vitalis gaat gewoon door
Vitalis verzorgt de cliënten in Wilgenhof op de normale manier. Daarbij volgt Vitalis hun coronaprotocol en de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het Vitalispersoneel heeft veel ervaring met voorkomende virussen, denk aan het norovirus. Zij zijn voorbereid en werken volgens protocollen.

Extra schoonmaak in alle gebouwen
We zorgen al sinds begin deze week voor extra schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten in al onze woongebouwen. Tastoppervlakten, zoals deurklinken, worden minimaal een keer per dag extra schoongemaakt. Niet-noodzakelijke werkzaamheden in onze woongebouwen stellen we uit in verband met de veiligheid van onze bewoners.

Sociale contacten beperken
Eerder deze week hebben wij in alle woongebouwen de ontmoetingsruimten gesloten. U kunt wel maaltijden afhalen, als er in uw gebouw een maaltijdservice is. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Ook zijn alle groepsactiviteiten voor bewoners en medewerkers afgelast tot en met 31 maart.

Wij vragen u om geen bezoek te ontvangen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Wij snappen dat dit heel vervelend voor u is, maar vinden het belangrijk om de adviezen van het RIVM te volgen. Bedankt voor uw medewerking en begrip.