Barcelona in Oirschot klaar voor nieuwe bewoners

‘Barcelona’, het mooie nieuwbouwproject aan de Wilhelminakade in Oirschot is afgerond. Op 29 april ontvingen de eerste 17 huurders verheugd de sleutel van hun nieuwe woning. Het door Van Santvoort Bouw gerealiseerde project, bestaat in totaal uit 47 sociale woningen: 17 rijwoningen en 30 appartementen. Op 11 mei levert Wooninc. de appartementen op aan de huurders.

Pakhuizen in een nieuw jasje
Manager vastgoed Theo Timmers van Wooninc.: “Het ontwerp van LSWA architecten komt voort uit de bijzonder architectuur van de vroegere pakhuizen aan de haven. Dit zie je met name terug aan de bijzondere daken van de rijwoningen en de vormgeving van de kozijnen. De naam Barcelona staat ook op de gevel in het metselwerk geschreven. Een verwijzing naar de naam van de opslagloods die vroeger op deze plek stond.”

Eerste sleutel
Wethouder Piet Machielsen overhandigde symbolisch de eerste sleutel aan de nieuwe bewoners Roy van Houtum en Maike Dijkmans. ”We zijn super blij met onze nieuwe woning. Vooral omdat we nu ook een eigen buitenruimte hebben. We beginnen vanmiddag al met klussen zodat we snel kunnen verhuizen.”

De gemeente Oirschot is blij met de nieuwe sociale huurwoningen. Een mooi project op een centrale plaats, zo vlakbij het centrum. Wethouder Piet Machielsen: “Geweldig dat het gelukt is om hier met Wooninc. een project met alleen maar sociale huurwoningen te realiseren. Hiermee zetten heel veel jonge mensen hun eerste stap op de woningmarkt! Ook ben ik er enthousiast over dat het duurzame woningen zijn: volledig elektrisch, voorzien van zonnepanelen en warmtepomp.”

Uitzicht op het water
De rijwoningen hebben een speelse indeling met de slaapkamers en een badkamer op de begane grond en de woonkamer op de verdieping. De appartementen hebben één of twee slaapkamers en een terras of balkon op het zuiden. De bewoners in ‘Barcelona’ genieten straks allemaal van een eigen dakterras, met uitzicht op het water. Alle woningen hebben zonnepanelen, een warmtepomp én zijn volledig gasloos.