Nieuws

Groot onderhoud Berckelhof afgerond

De werkzaamheden aan de 86 woningen in woongebouw Berckelhof zijn afgerond. In april 2023 startte aannemer Van Santvoort Bouw in opdracht van Wooninc. met de renovatie en verduurzaming van de woningen en algemene ruimten in de oudbouw. De woningen zi...
Opleverfeest Berckelhof1

Vluchtelingen in Ekelhof breien sokken voor soldaten

Al bijna twee jaar biedt woongebouw Ekelhof in Gestel een thuis aan Oekraïense vluchtelingen. Ze wonen nu hier, maar zijn natuurlijk dagelijks bezig met de situatie in Oekraïne. Een groep bewoners heeft een mooie manier gevonden om de soldaten in hun thuisland te helpen: ze breien warme sokken voor ze. Met de actie ‘Heel Eindhoven Breit’ worden ook andere Eindhovenaren aangemoedigd om mee te breien voor de Oekraïense soldaten aan het front.

Knit 869221 1920

Opening Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen

Op dinsdag 5 maart opende de nieuwe Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen de deuren. Een plek waar bewoners en buurtgenoten spullen kunnen brengen en gratis mee mogen nemen. Daarnaast is de Weggeef- en ruilwinkel een plek om elkaar te ontmoeten. De winkel wordt gerund door vrijwilligers.

Joske Knipt Lintje Door

“We hoefden maar te bellen en we werden geholpen”

Kwaliteit van leven begint met goed wonen. Om ervoor te zorgen dat bewoners prettig kunnen blijven wonen, zijn er het afgelopen jaar ruim 80 appartementen in de oudbouw van Berckelhof flink gerenoveerd, verduurzaamd en weer beter toegankelijk gemaakt voor bewoners en zorgverleners. Belangrijk, omdat mensen steeds langer zelfstandig thuis moeten wonen. Een grootschalige renovatie is voor bewoners niet niks. Wooninc. probeert ze zo goed mogelijk te ondersteunen en me te denken. Mevrouw Janssens en mevrouw Bogaerts, beiden bewoners van Berckelhof en vriendinnen, vertellen hoe zij de renovatie ervaarden en wat ze van het eindresultaat vinden.

Artikel Berckelhof 1

1000 WoonST-woningen in regio Eindhoven, en er volgen er meer!

In 2020 bundelden 13 woningcorporaties in Zuidoost Brabant en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten. Samen maakten ze een plan voor de bouw van gestandaardiseerde sociale huurwoningen: WoonST. Doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. En dat is gelukt: onlangs werden de contracten voor de realisatie van de 1000ste WoonST-woning getekend! Een geweldige prestatie waar de samenwerkende partners enorm trots op zijn. 

Foto Woonst

'Bouwen waar Nuenen om vraagt'

Nieuwbouwwijk Nuenen-West telt binnenkort 58 gloednieuwe sociale huurwoningen. Dat moeten er flink meer worden, als het aan de woonwethouder ligt. "We moeten plannen durven omturnen en bouwen waar Nuenen om vraagt."

Hoogste Punt Nuenen

Meer woongenot door verduurzaming

Medio vorig jaar is woningcorporatie Wooninc. in De Donk e.o. gestart met groot onderhoud en verduurzaming van de huurwoningen. Huurder Miranda van Rosmalen heeft zelf al veel energie in haar woning gestoken en ziet het dan ook echt als de puntjes op i.

B9A2923

Ondertekening prestatieafspraken 2024 gemeente Oirschot

Op 21 december 2023 tekenden gemeente Oirschot, woningcorporaties Wooninc. en ‘thuis en de Oirschotse huurdersorganisaties de prestatieafspraken 2024.  Met deze afspraken richten we ons op het toevoegen van sociale huurwoningen, het behouden en verdu...
Foto Ondertekening Oirschot