Nieuws

WoonST 2.0

Op 3 juli vond de lancering van WoonST 2.0 plaats. Een unieke samenwerking tussen gemeenten, corporaties en bouwbedrijven met als doel gestandaardiseerde sociale huurwoningen realiseren met lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Deze bouwstroom is een vervolg op het succesvolle WoonST 1.0 programma.

Foto Startmoment Woonst 2.0 LR

"Heel wat liters koffie gezet"

Wooninc. vindt het belangrijk dat huurders prettig in hun woning wonen. Kwaliteit van leven begint namelijk met goed wonen. De woningen in het Kerstroosplein (Floraplein, Stratum) zijn verouderd, en daarom toe aan renovatie en verduurzaming. Door de werkzaamheden in en rondom de 124 woningen maken we de woningen weer toekomstbestendig. Mevrouw Groenen vertelt hoe de afgelopen maanden waren én over hoe ze de buurt al heel haar leven kent.

2024 04 10Floraplein 3568 (1)

Groot onderhoud Berckelhof afgerond

De werkzaamheden aan de 86 woningen in woongebouw Berckelhof zijn afgerond. In april 2023 startte aannemer Van Santvoort Bouw in opdracht van Wooninc. met de renovatie en verduurzaming van de woningen en algemene ruimten in de oudbouw. De woningen zi...
Opleverfeest Berckelhof1

Vluchtelingen in Ekelhof breien sokken voor soldaten

Al bijna twee jaar biedt woongebouw Ekelhof in Gestel een thuis aan Oekraïense vluchtelingen. Ze wonen nu hier, maar zijn natuurlijk dagelijks bezig met de situatie in Oekraïne. Een groep bewoners heeft een mooie manier gevonden om de soldaten in hun thuisland te helpen: ze breien warme sokken voor ze. Met de actie ‘Heel Eindhoven Breit’ worden ook andere Eindhovenaren aangemoedigd om mee te breien voor de Oekraïense soldaten aan het front.

Knit 869221 1920

Opening Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen

Op dinsdag 5 maart opende de nieuwe Weggeef- en ruilwinkel in woongebouw Engelsbergen de deuren. Een plek waar bewoners en buurtgenoten spullen kunnen brengen en gratis mee mogen nemen. Daarnaast is de Weggeef- en ruilwinkel een plek om elkaar te ontmoeten. De winkel wordt gerund door vrijwilligers.

Joske Knipt Lintje Door

“We hoefden maar te bellen en we werden geholpen”

Kwaliteit van leven begint met goed wonen. Om ervoor te zorgen dat bewoners prettig kunnen blijven wonen, zijn er het afgelopen jaar ruim 80 appartementen in de oudbouw van Berckelhof flink gerenoveerd, verduurzaamd en weer beter toegankelijk gemaakt voor bewoners en zorgverleners. Belangrijk, omdat mensen steeds langer zelfstandig thuis moeten wonen. Een grootschalige renovatie is voor bewoners niet niks. Wooninc. probeert ze zo goed mogelijk te ondersteunen en me te denken. Mevrouw Janssens en mevrouw Bogaerts, beiden bewoners van Berckelhof en vriendinnen, vertellen hoe zij de renovatie ervaarden en wat ze van het eindresultaat vinden.

Artikel Berckelhof 1