Huurwoning kopen

In sommige gevallen mag u uw huurwoning kopen. Wij sturen u dan een brief met een aanbod. Kopen hoeft natuurlijk niet: als u gewoon wilt blijven huren, dan mag dat altijd. We zetten leegstaande huurwoningen ook wel eens te koop op Funda. Dan mag iedereen deze woning kopen.

Veel gevraagd over Huurwoning kopen

Jullie vragen of ik mijn huurwoning wil kopen. Dat wil ik niet. Wat nu?

Algemeen

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren. Bedenkt u zich over een tijdje? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

Als wij woningen in een bepaald gebouw of bepaalde straat te koop aanbieden, vragen we onze huurders of zij hun woning willen kopen. U krijgt dan een brief. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan of er plannen zijn om uw woning te koop aan te bieden.

Als uw woning beschikbaar is voor verkoop dan brengen wij u in contact met een onafhankelijke taxateur en makelaar. Zij regelen alles verder met u.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.

Kan ik een bouwtekening/plattegrond krijgen van de huurwoning die ik van jullie heb gekocht?

Algemeen

U kunt bouwtekeningen of plattegronden tegen betaling opvragen bij de gemeente. Alle tekeningen die wij hebben, krijgt u van ons. Hier zit vaak wel een globale plattegrond bij.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Algemeen

Nee, dat kan niet. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

.

Wooninc

Om de zoveel tijd bepalen we op basis van marktonderzoek en financiële analyses welke woningen we verkopen. Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor mensen met lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen.

U kunt misschien wel een andere huurwoning van ons kopen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.