Tijdelijk huren met flexwonen

Flexwonen is een flexibele vorm van wonen voor verschillende doelgroepen. Flexwoners krijgen een tijdelijk huurcontract van maximaal 2 jaar. Bijvoorbeeld in een voormalig seniorencomplex of een kantoorpand. Flexwonen is vooral interessant voor mensen die snel woonruimte zoeken, maar geen recht hebben op voorrang of urgentie.

Veel gevraagd over Tijdelijk huren met flexwonen

Voor wie is flexwonen?

Algemeen

Bent u met spoed op zoek naar een woning, maar komt u niet in aanmerking voor urgentie? Dan is flexwonen misschien iets voor u. Flexwonen moet bij u passen. Het kan zomaar zijn dat u in een gebouw komt met veel verschillende groepen mensen onder één dak. Bijvoorbeeld alleenstaanden, studenten, starters, arbeidsmigranten en vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Ook is het tijdelijk, voor maximaal 2 jaar. Daarom is het belangrijk dat u het niet erg vindt om dan weer te verhuizen.

Kom ik in aanmerking voor flexwonen?

Algemeen

U kunt flexwonen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent met spoed op zoek naar een tijdelijke huurwoning.
  • U staat niet op de Sancties & Kansenlijst.
  • U hebt een bruto jaarinkomen van maximaal € 40.024.
  • Uw huishouden bestaat uit 1 of 2 personen, zonder kinderen.

Na een kennismakingsgesprek bepaalt een medewerker of het woongebouw bij u past en u bij het woongebouw.

Hoe lang kan ik flexwonen?

Algemeen

Gaat u flexwonen? Dan krijgt u een tijdelijk huurcontract van maximaal 2 jaar.

Ik wil graag flexwonen. Hoe pak ik dit aan?

Algemeen

Denkt u dat flexwonen bij u past? Stuur dan een mail naar flexwonen@wooninc.nl. Vermeld hierin uw naam, adres, telefoonnummer en de reden van verhuizing.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan nemen we contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek bepalen we of het woongebouw bij u past en u bij het woongebouw. Wordt u afgewezen? Dan krijg u altijd een duidelijke reden.

Kan ik tijdelijk een woning huren?

Antwoord gericht op Wooninc

Algemeen

.

Wooninc

Wooninc. biedt een flexibele vorm van wonen aan voor verschillende doelgroepen: Flexwonen. Flexwonen is bedoeld voor woningzoekenden die niet in aanmerking komen voor urgentie, maar wel met spoed op zoek zijn naar een woning. Als flexwoner krijgt u een huurcontract voor bepaalde tijd, van maximaal 2 jaar. Interesse? Stuur een e-mail naar flexwonen@wooninc.nl.