Reageren op een woning

Ziet u een woning op Wooniezie die aan uw wensen voldoet en waarvoor u in aanmerking komt? Dan kunt u via Wooniezie op de woning reageren door op 'Reageer' te klikken. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat u niet aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen te hoog is, of omdat u buiten de doelgroep valt.

Nadat u gereageerd heeft, kunt u via 'Mijn Wooniezie' het proces verder volgen. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er gereageerd hebben en wanneer de woning verloot of toegewezen wordt. U krijgt altijd persoonlijk bericht als u de eerste kandidaat bent.

Veel gevraagd over Reageren op een woning

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe hoor ik of jullie mij een woning toewijzen?

U ontvangt per e-mail en sms een bericht met een aanbieding. Als u binnen de genoemde reactietermijn reageert dan plannen wij een kennismakingsgesprek.

Ik ben hoog geƫindigd voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Na de sluitingsdatum ontvangt de eerste kandidaat een sms en een e-mail. Ook proberen wij de kandidaat te bellen. Weigert de kandidaat de woning of wijzen wij de woning toch niet toe (bijvoorbeeld bij huurachterstand of overlast)? Dan benaderen wij de volgende kandidaat. Via Wooniezie kunt u het toewijzingsproces volgen.

Hoe reageer ik op beschikbare woningen van Wooninc.?

U kunt reageren via Wooniezie. Zorg dat u ingeschreven staat en al uw gegevens compleet en actueel zijn.

Waarom kan ik niet op alle woningen op Wooniezie reageren?

Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen en huishouden. Misschien verdient u te veel of wilt u met te veel mensen in een huis gaan wonen. We hebben meer informatie over passend toewijzen met handige plaatjes op een rijtje gezet. 

Ook kunt u niet reageren op woningen die voor een andere doelgroep bedoeld zijn, bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een seniorenwoning wilt reageren.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op de Wooniezie bekijken?

De woningen die Wooniezie op basis van inschrijftijd verdeelt, staan gemiddeld een week online. Woningen die Wooniezie verloot, staan er gemiddeld 48 uur op. Als u om de dag op Wooniezie kijkt, mist u niets.

U kunt ook een tipbericht aanmaken, dan krijgt u een mailtje wanneer er een woning die aan uw wensen voldoet gepubliceerd wordt.

Wat is een tipbericht op Wooniezie?

Dat is een e-mail die u krijgt als er een woning op Wooniezie komt die aan uw zoekprofiel voldoet. Dat zoekprofiel stelt u zelf in via 'Mijn Wooniezie'.

Wat is een zoekprofiel op Wooniezie?

Met een zoekprofiel geeft u aan wat voor woning u zoekt. Dit doet u bij 'Mijn Wooniezie'.

Niets missen? Geef aan dat u een tipbericht wil ontvangen. U krijgt dan een e-mail als er een woning op Wooniezie komt die voldoet aan uw zoekprofiel.

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. Wij kunnen namelijk geen woning toewijzen zonder een inkomensverklaring. Als u reageert en wordt uitgenodigd, dan heeft u vaak maar weinig tijd.

U kunt de inkomensverklaring kosteloos opvragen bij de Belastingdienst via de website van de Belastingdienst of de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer en dat van uw meeverhuizenden bij de hand. U ontvangt de inkomensverklaring meestal binnen 5 werkdagen.