Reageren op een woning

Ziet u een woning op Wooniezie die aan uw wensen voldoet en bent u ingeschreven? Dan kunt u op de woning reageren door op 'Reageer' te klikken. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat u niet aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen te hoog of te laag is, of omdat u buiten de doelgroep valt.
Nadat u gereageerd heeft, volgt u via uw account het proces verder. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er gereageerd hebben en wanneer de woning verloot of toegewezen wordt. U krijgt altijd persoonlijk bericht als u de eerste kandidaat bent.

Veel gevraagd over Reageren op een woning

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe hoor ik of jullie mij een woning toewijzen?

Algemeen

U ontvangt per e-mail en sms een bericht met een aanbieding. Als u binnen de genoemde reactietermijn reageert dan plannen wij een kennismakingsgesprek.

Ik ben hoog geëindigd voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Na de sluitingsdatum ontvangt de eerste kandidaat een sms en een e-mail. Ook proberen wij de kandidaat te bellen. Weigert de kandidaat de woning of wijzen wij de woning toch niet toe (bijvoorbeeld bij huurachterstand of overlast)? Dan benaderen wij de volgende kandidaat. Via Wooniezie kunt u het toewijzingsproces volgen.

Waarom kan ik niet op alle woningen reageren?

Algemeen

Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen en huishouden. Misschien verdient u te veel of wilt u met te veel mensen in een huis gaan wonen.

Ook kunt u niet reageren op woningen die voor een andere doelgroep bedoeld zijn, bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een seniorenwoning wilt reageren.

Wat is een tipbericht op Wooniezie?

Algemeen

Dat is een e-mail die u krijgt als er een woning op Wooniezie komt die aan uw zoekprofiel voldoet. Dat zoekprofiel stelt u zelf in via 'Mijn Wooniezie'.

Wat is een zoekprofiel op Wooniezie?

Algemeen

Met een zoekprofiel geeft u aan wat voor woning u zoekt. Dit doet u bij 'Mijn Wooniezie'.

Niets missen? Geef aan dat u een tipbericht wil ontvangen. U krijgt dan een e-mail als er een woning op Wooniezie komt die voldoet aan uw zoekprofiel.

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. Wij kunnen namelijk geen woning toewijzen zonder een inkomensverklaring. Als u reageert en wordt uitgenodigd, dan heeft u vaak maar weinig tijd.

U kunt de inkomensverklaring kosteloos opvragen bij de Belastingdienst via de website van de Belastingdienst of de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer en dat van uw meeverhuizenden bij de hand. U ontvangt de inkomensverklaring meestal binnen 5 werkdagen.

Hoe reageer ik op beschikbare woningen?

Algemeen

.

Wooninc

U kunt reageren via Wooniezie. Zorg dat u ingeschreven staat en al uw gegevens compleet en actueel zijn.