Ons woningaanbod

U vindt ons woningaanbod op Wooniezie. Inschrijven is gratis. Op Wooniezie vindt u de beschikbare huurwoningen van bijna alle woningcorporaties uit de regio. U kunt met uw inschrijving dus ook op woningen van andere verhuurders reageren.

Veel gevraagd over Ons woningaanbod

Hoe worden de woningen op Wooniezie verdeeld?

Algemeen

Wooniezie verdeelt woningen op 2 manieren:

  1. Via inschrijfduur: de woningzoekende met de langste inschrijfduur, die voldoet aan de voorwaarden, krijgt de woning.
  2. Via loting: Sta je nog niet zo lang ingeschreven? Reageer dan op lotingwoningen. Hierbij is de inschrijfduur niet belangrijk. De woning gaat naar de woningzoekende die wordt geloot door het systeem. Iedereen die reageert, heeft dus evenveel kans. We kijken wel of je voldoet aan de voorwaarden voor de woning.

Kan ik me op een wachtlijst plaatsen voor een bepaald woongebouw voor senioren?

Algemeen

.

Wooninc

Wij werken niet met wachtlijsten. Onze beschikbare zelfstandige seniorenwoningen plaatsen we op Wooniezie. U kunt zich hier inschrijven en een zoekprofiel aanmaken. U ontvangt dan per mail automatisch bericht wanneer een woning binnen uw zoekprofiel vrij komt. Bij interesse reageert u zelf op de woning.

Hulp nodig bij het inschrijven en aanmaken van een zoekprofiel op Wooniezie? Neem dan contact op met de adviseurs van SeniorenPunt via 040 220 22 02 of loop gewoon eens binnen!

Hoe lang is de wachttijd voor een seniorenwoning?

Algemeen

.

Wooninc

De wachttijd is per woongebouw verschillend en niet vooraf aan te geven. Dit is afhankelijk van het aantal belangstellenden en het aantal huuropzeggingen. Als er een woning vrijkomt, adverteren we deze via Wooniezie. U moet dan zelf reageren op deze woning.

Hoe lang moet ik wachten tot ik een huurwoning krijg?

Algemeen

.

Wooninc

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op Wooniezie ziet u bij de toegewezen woningen met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen. Zo krijgt u een beetje een idee hoe lang mensen hebben gewacht op een woning die aan uw wensen voldoet.

Op Wooniezie worden ook woningen via loting aangeboden. Hierbij maakt iedereen evenveel kans, ongeacht de inschrijfduur. 

Ik wil een woning van jullie huren. Hoe werkt dat?

Algemeen

.

Wooninc

Wij adverteren onze beschikbare woningen op Wooniezie. Hier schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'inschrijven' klikt u op het inschrijfformulier. Er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of neem contact met ons op.

Hebben jullie ook woningen voor studenten?

Algemeen

.

Wooninc

Wij verhuren al onze studentenwoningen via Wooniezie. U kunt zich op deze website inschrijven als woningzoekende. Met de filter kunt u aangeven wat voor soort woning u zoekt.

Een van jullie huizen staat al een tijdje leeg. Kan ik daar wonen?

Algemeen

.

Wooninc

Wij verhuren al onze woningen via Wooniezie. Soms staat een woning wat langer leeg, dat heeft meestal te maken met onderhoud. Het kan ook zijn dat de woning door ons verkocht wordt.