Ons woningaanbod

U vindt ons woningaanbod op Wooniezie. Inschrijven is gratis. Op Wooniezie vindt u de beschikbare huurwoningen van bijna alle woningcorporaties uit de regio. U kunt met uw inschrijving dus ook op woningen van andere verhuurders reageren.

Veel gevraagd over Ons woningaanbod

Hoe worden de woningen op Wooniezie verdeeld?

Wooniezie verdeelt woningen op 4 verschillende manieren:

  1. Via inschrijfduur: bij een reactie op deze woningen is de plaats in de wachtrij bepalend voor aanbieding van de woning.
  2. Via 'snelle reageerder': de woning wordt verloot onder alle woningzoekenden die binnen 30 minuten na 19.00 uur reageren op de woning. Woningzoekenden die na 30 minuten reageren krijgen een plaats op volgorde van reactie.
  3. Via loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans om de woning aangeboden te krijgen.
  4. Via Wens & Wacht: hier kunt u eenmalig (per groep woningen) uw specifieke voorkeur kenbaar maken en wachten tot u aan de beurt bent.

Kan ik me op een wachtlijst plaatsen voor een bepaald woongebouw voor senioren?

Wij werken niet met wachtlijsten. Onze beschikbare zelfstandige seniorenwoningen plaatsen we op Wooniezie. U kunt zich hier inschrijven en een zoekprofiel aanmaken. U ontvangt dan per mail automatisch bericht wanneer een woning binnen uw zoekprofiel vrij komt. Bij interesse reageert u zelf op de woning.

Hulp nodig bij het inschrijven en aanmaken van een zoekprofiel op Wooniezie? Neem dan contact op met de adviseurs van het WoonincPlusVitalis klantencentrum via 040 220 22 02 of loop gewoon eens binnen bij het klantencentrum.

Hoe lang is de wachttijd voor een seniorenwoning?

De wachttijd is per woongebouw verschillend en niet vooraf aan te geven. Dit is afhankelijk van het aantal belangstellenden en het aantal huuropzeggingen. Als er een woning vrijkomt, adverteren we deze via Wooniezie. U moet dan zelf reageren op deze woning.

Hoe lang moet ik wachten tot ik in een huurwoning krijg?

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op Wooniezie ziet u bij de toegewezen woningen met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen. Zo krijgt u een beetje een idee hoe lang mensen hebben gewacht op een woning die aan uw wensen voldoet.

Op Wooniezie worden ook woningen via loting aangeboden. Hierbij maakt iedereen evenveel kans, ongeacht de inschrijfduur. 

Ik wil een woning van jullie huren. Hoe werkt dat?

Via Wooniezie schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'inschrijven' klikt u op het inschrijfformulier. Er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of neem contact met ons op.

Hebben jullie ook woningen voor studenten?

Wij verhuren al onze studentenwoningen via Wooniezie. U kunt zich op deze website inschrijven als woningzoekende. Met de filter kunt u aangeven wat voor soort woning u zoekt.

Een van jullie huizen staat al een tijdje leeg. Kan ik daar wonen?

Wij verhuren al onze woningen via Wooniezie. Soms staat een woning wat langer leeg, dat heeft meestal te maken met onderhoud. Het kan ook zijn dat de woning door ons verkocht wordt.

Wat zijn vrijesectorwoningen?

Vrijesectorwoningen zijn er voor huishoudens met een inkomen vanaf € 38.035 en met een huurprijs vanaf € 720,42. Voor deze woningen krijgt u geen huurtoeslag. Wij bieden ook vrijesectorwoningen aan via Stayinc. Die vindt u op Wooniezie of op Funda.