Brandveiligheid in uw woongebouw

Een veilig woongebouw, daar zijn wij als verhuurder verantwoordelijk voor. Maar dat kunnen wij niet alleen. We hebben daar de hulp van onze bewoners bij nodig. Vanaf 2022 starten we een project waarbij we één voor één de gangen en algemene ruimtes in onze woongebouwen veilig(er) maken. In de uitlegfilm hiernaast vertellen we u daar meer over.

Een veilig woongebouw is onderdeel van een fijne woonomgeving

Wooninc. staat voor fijn wonen in een fijne omgeving. Een veilig woongebouw is daar onderdeel van. Daarom controleren we één voor één al onze woongebouwen en maken deze samen met de bewoners veiliger. Ook de brandweer vindt het belangrijk dat bewoners in een veilig woongebouw wonen. Daarom kijkt de brandweer mee naar de brandveiligheid van onze woongebouwen.

Een lege gang is een veilige gang

In een veilige gang staan geen (losse) spullen die in brand kunnen vliegen. Of spullen die in de weg staan als u moet vluchten. Daarom zeggen we: een lege gang is een veilige gang.

Persoonlijke spullen staan binnen of op uw balkon

Persoonlijke spullen, zoals planten, meubels, schilderijen of vervoersmiddelen bergt u op in uw eigen woning of op uw balkon. Heeft u een scootmobiel en is er een stalling aanwezig in of naast het woongebouw? Dan stalt u uw scootmobiel daar.

In de komende jaren komen al onze woongebouwen aan de beurt

We kunnen niet alle woongebouwen in één keer aanpakken. Daarom trekken we daar een paar jaar voor uit. Onze bewoners krijgen een persoonlijke brief, zodra hun woongebouw aan de beurt is.

Samen zorgen we voor een veilig woongebouw.