Riolering

Is uw wc verstopt of loopt er een afvoerputje niet goed door? Wij geven u tips hoe u het probleem zelf op kunt lossen. Komt u er niet uit? Laat het ons dan weten.

Veel gevraagd over Riolering

Ik heb een verstopping in mijn woning. Wat nu?

Algemeen

Kleine verstoppingen, zoals een gootsteen die niet goed doorloopt, kunt u vaak zelf verhelpen. Gooi een beetje soda in het afvoerputje. Giet er daarna wat schoonmaakazijn overheen. Dit gaat een beetje bruisen. Laat het 15 minuten staan en spoel het putje daarna door met kokend water. Hiermee lost u vet en vuil in de gootsteen op. Bij bouwmarkten hebben ze ook vaak goede middelen om verstoppingen te verhelpen.

Soms zit er te veel vuil, zoals haren, in het afvoerputje. U kunt dan zelf de sifon uit elkaar halen en schoonmaken.Op websites van bouwmarkten vindt u goede instructiefilmpjes.

Een verstopte wc kunt u soms ook zelf verhelpen. Pak een wc-rol, houd hem vast en stop uw hand in een stevige vuilniszak. Nu is uw arm beschermd tegen vies worden en kunt u met de wc-rol de verstopping proberen weg te duwen. Dit werkt alleen als de verstopping ontstond omdat u te veel wc-papier heeft gebruikt. Doe dit niet als u per ongeluk iets anders dan wc-papier heeft doorgespoeld, daarmee kan u het alleen maar erger maken.

Lukt het niet om de verstopping in uw keuken, badkamer of toilet zelf op te lossen. Neem dan contact op met het ontstoppingsbedrijf. Heeft u de verstopping zelf veroorzaakt? Dan zijn de kosten voor u.

  • Woont u in de gemeente Oirschot? Neem dan contact op met Appeldoorn Riooltechniek via 0499 39 62 80 of info@appeldoornriooltechniek.nl.
  • Alle andere huurders kunnen contact opnemen met COR (Coppelmans Ontstopping Reiniging B.V.) via 040 283 60 43.