Daken en dakgoten

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw dak en uw dakgoten. Haal regelmatig bladeren en ander vuil uit uw dakgoten, zodat ze niet verstopt raken. En vergeet niet om uw schoorsteen te laten vegen, als u hem gebruikt.

Veel gevraagd over Daken en dakgoten

Maken jullie mijn dakgoten schoon?

Algemeen

Uw dakgoot schoonmaken is uw verantwoordelijkheid. Wij raden u aan om uw dakgoot een keer per jaar schoon te maken.

Wilt u weten waarvoor u als huurder nog meer verantwoordelijk bent? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid over kleine herstellingen.

Mijn dakgoten lekken / mijn regenpijp zit verstopt. Wat moet ik doen?

Algemeen

Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaak over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping.

Neem bij een verstopping contact met ons op. Wij sturen dan een loodgieter of een ontstoppingsbedrijf.

Moet ik mijn schoorsteen vegen?

Algemeen

Het schoonmaken van uw schoorsteen is uw verantwoordelijkheid. Dat hoeft alleen als u de schoorsteen gebruikt. Bijvoorbeeld omdat u de openhaard aansteekt, of omdat u een klein kacheltje voor extra verwarming aansluit op de schoorsteen. Zorg er dan voor dat u ieder jaar uw schoorsteen veegt. Doet u dit niet? Dan is de kans op een schoorsteenbrand veel groter door teer- en roetafzetting in het rookkanaal.

Wilt u weten waarvoor u als huurder nog meer verantwoordelijk bent? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid over kleine herstellingen.