Warmtekosten

Woont u in een gebouw met een gezamenlijke verwarmingsinstallatie? Dan betaalt u hiervoor maandelijks een bedrag aan stookkosten, bovenop uw netto huur. Deze maandelijkse betaling is een voorschot. Eenmaal per jaar ontvangt u een afrekening. Dan weten we namelijk precies hoe hoog uw verbruik is geweest.

Veel gevraagd over Warmtekosten

Ik heb meters op mijn radiatoren voor mijn warmtekosten. Hoe lezen jullie die uit?

Algemeen

Uw meters worden op afstand uitgelezen. Dit doet Techem Energy Services voor ons. Vandaar dat u van hen informatie krijgt over uw energieverbruik. U hoeft dus zelf niets te doen.

Wanneer krijg ik een afrekening warmtekosten?

Algemeen

De meeste huurders ontvangen de afrekening van de warmtekosten in november.

Wat zijn warmtekosten?

Algemeen

Warmtekosten of stookkosten zijn de kosten die gemaakt worden voor de levering van warmte aan huishoudens die geen eigen cv-ketel hebben. Deze woningen hebben een collectief verwarmingssysteem.

De kosten voor het gebruik van warm water worden ook met de warmtekosten verrekend.

Wie bepaalt de prijs van warmte?

Algemeen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt elk jaar de warmtetarieven vast. Op de website van de ACM vindt u de warmtetarieven van dit jaar.

Hoe wijzig ik mijn voorschot voor warmtekosten?

Algemeen

.

Wooninc

Dit kan via formulier warmtekosten aanpassen.

Handig om te weten: u betaalt iedere maand een voorschot op de warmtekosten. Dit voorschotbedrag is gebaseerd op de gemiddelde kosten per huishouden in uw woongebouw. Omdat het warmteverbruik voor ieder huishouden anders is, kunt u het voorschotbedrag wijzigen naar uw eigen woonsituatie. Woont u bijvoorbeeld alleen? Dan is uw verbruik waarschijnlijk lager dan gemiddeld. U kunt uw voorschot dan verlagen.