Huurtoeslag

Is de huur die u betaalt te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst over toeslagen leest u alles over huurtoeslag en andere toeslagen.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Algemeen

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door via de website van de Belastingdienst over toeslagen. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs, loonstrookjes en rijbewijs.​

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Algemeen

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening. De Belastingdienst kan uw huurtoeslag niet naar ons overmaken.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Huurtoeslag vraagt u aan via de website van de Belastingdienst over toeslagen. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs, loonstrookjes en rijbewijs.​

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Op de website van de Belastingdienst over toeslagen vindt u ook veel informatie om u te helpen met uw aanvraag.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Algemeen

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst over toeslagen. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543.

De huur van mijn woning is verhoogd. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Algemeen

Als u de nieuwe huurprijs via de website van de Belastingdienst over toeslagen doorgeeft, past de Belastingdienst uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs of rijbewijs.

Welke onderdelen van de servicekosten mag ik opgeven voor mijn huurtoeslag?

Algemeen

U mag de volgende onderdelen van de servicekosten opgeven voor de huurtoeslag:

  • Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • Kosten voor de beheerder
  • Kosten voor recreatieruimten

Per onderdeel mag u maximaal € 12 bij de huurprijs optellen, ook als u een hoger bedrag betaalt. Dat betekent dat u in totaal maximaal € 48 aan servicekosten bij de huurprijs mag optellen voor de berekening van uw huurtoeslag.

Aan de Belastingdienst geeft u wel de totale servicekosten per onderdeel door. Zij berekenen dan automatisch welke servicekosten meetellen. Op de website van de Belastingdienst maakt u makkelijk en snel een proefberekening.

Ik wil huurtoeslag aanvragen, maar mijn huur ligt net boven de maximale huur. Kunnen jullie mijn huur verlagen?

Algemeen

.

Wooninc

Ja, soms kan dat. Voordat we dit toezeggen, willen we uw situatie graag beoordelen. Daarvoor hebben we de volgende informatie nodig:

  • Een inkomensverklaring van de Belastingdienst van u en uw gezinsleden
  • Een recente loonstrook van u en uw gezinsleden
  • Een uitleg waarom u wilt dat wij uw huur verlagen

Stuur deze informatie naar wonen@wooninc.nl.