Huurcontract

In uw huurcontract of huurovereenkomst leggen we al onze afspraken vast. Bijvoorbeeld over hoeveel huur u betaalt, wat u wel en niet mag doen in uw woning en hoe het zit met zaken als onderverhuur.

Veel gevraagd over Huurcontract

Voor hoe lang is een huurcontract?

Dat vindt u in het contract. Meestal is een huurcontract voor onbepaalde tijd. In sommige gevallen tekent u een tijdelijk contract. Bijvoorbeeld als u gaat flexwonen.

De huurprijs van het huis van de buren is lager dan die van mijn woning. Hoe kan dat?

Ieder huurcontract is op maat gemaakt voor de huurder en de woning. Daardoor kan de huurprijs tussen twee woningen in dezelfde straat verschillen. Dat kan te maken hebben met verschillende dingen. Bijvoorbeeld:

  • De buren wonen al langer in de woning. Hun huur is dan alleen met de jaarlijkse huurverhoging gestegen. Als huurders verhuizen, bepalen we altijd een nieuwe huurprijs op basis van het huurpuntensysteem. De huur is dan weer marktconform.
  • Uw woning heeft aanpassingen, bijvoorbeeld een vaste trap naar zolder of dubbel glas, die de buren niet hebben.
  • De huurprijs van de woning van uw buren is verlaagd om de woning bereikbaar te maken voor lagere inkomensgroepen.

Ik wil de naam op mijn huurcontract veranderen. Hoe regel ik dat?

Bent u getrouwd of gescheiden? Dan kunt u een naamswijziging aanvragen via wonen@wooninc.nl of stuur een brief naar Postbus 1234, 5602 BE Eindhoven. Stuur een kopie van uw trouwboekje of scheidingspapieren mee met uw aanvraag.

Heeft u uw naam officieel laten wijzigen? Dan heeft u een zogeheten 'Koninklijk Besluit' ontvangen. Stuur ons hiervan een kopie, dan passen wij de naam op uw huurcontract aan.

Kan ik de gegevens van een huurder bij jullie opvragen?

Nee, in verband met de privacy verstrekken wij u geen gegevens over andere huurders.

Kan ik een kopie van mijn huurcontract krijgen?

Ja, dat kan. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.