Woonfraude

Woonfraude komt op verschillende manieren voor. Denk aan een woning die niet wordt bewoond of zonder onze toestemming wordt onderverhuurd. Een ander voorbeeld is als een woning binnen de familie wordt doorgeven zonder dat wij dat weten. Ook hennepteelt en als er meer mensen in een woning wonen dan is toegestaan, vallen onder woonfraude. Heeft u een vermoeden van woonfraude? Meld het dan bij ons! Dit kan anoniem.

Veel gevraagd over Woonfraude

Waar kan ik woonfraude melden?

Algemeen

U kunt woonfraude melden via dit formulier. Dat mag anoniem. Maar dat hoeft niet. Als u het niet anoniem meldt, kunnen we u nog bereiken voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik woonfraude gemeld heb?

Algemeen

Als wij een melding van woonfraude krijgen, gaan we dit onderzoeken. Dit betekent dat we naar de woning toegaan en ter plekke onderzoeken of er sprake is van woonfraude. We nemen maatregelen als er daadwerkelijk sprake is van woonfraude.

Wat zijn de gevolgen van woonfraude?

Algemeen

Als er sprake is van woonfraude nemen wij maatregelen. Zo maken we afspraken met u. Wanneer u zich hier niet aan houdt kan het zijn dat de woning ontruimd wordt.

Waarom zou ik woonfraude melden?

Algemeen

Bij woonfraude wordt de wet overtreden, en de regels voor het toewijzen van woningen. Het is niet de bedoeling dat mensen buiten deze regels om in een sociale huurwoning wonen. Met uw hulp kunnen we woonfraude aanpakken. En ervoor zorgen dat onze woningen verhuurd worden aan mensen die er recht op hebben.