Schoonmaak

Iedereen voelt zich fijner in een schone woonomgeving. In veel woongebouwen regelen wij de schoonmaak: u betaalt hier dan voor via de servicekosten. In sommige gebouwen regelen bewoners de schoonmaak zelf. Dit betekent bijvoorbeeld dat u af en toe de gang of portiek schoonmaakt. Aan al onze bewoners vragen we om hun woonomgeving netjes te houden. Dat is voor iedereen prettig. En dan is het makkelijker om het bij te houden.

Veel gevraagd over Schoonmaak

De algemene ruimte(s) van ons woongebouw zijn niet goed schoongemaakt. Wat kan ik doen?

Algemeen

Betaalt u servicekosten voor het schoonmaken? Dan kunt u dit probleem melden bij de beheerder. In andere gevallen bent u, samen met uw buren, zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de algemene ruimtes.

Er zit graffiti op mijn huis of in de buurt van mijn huis. Wat nu?

Algemeen

Neem hierover contact met ons op.

Ruimen jullie sneeuw bij ons woongebouw?

Algemeen

Wij ruimen geen sneeuw. Wel hebben wij zout en sneeuwschuivers voor vrijwilligers die sneeuw willen ruimen. U kunt hiervoor terecht bij de beheerder.

Wanneer komen ze ons woongebouw schoonmaken?

Algemeen

Dat kunt u zien op het schoonmaakrooster. Dit rooster hangt in de centrale hal van uw woongebouw. Betaalt u niet voor schoonmaak via de servicekosten? Dan bent u, samen met uw buren, zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak.

Wij maken ons trappenhuis zelf schoon. Kunnen jullie dat voor ons regelen?

Algemeen

Als wij de schoonmaak regelen, dan betaalt u daarvoor via de servicekosten. Wij doen dit alleen als minimaal 70% van de huurders in een gebouw dat wil.

Wilt u dat wij voortaan de schoonmaak van het trappenhuis regelen? Neem dan contact op om dit verzoek in te dienen. Wij rekenen dan uit hoeveel de schoonmaak iedereen per maand kost en sturen alle bewoners een brief om te vragen of zij willen dat wij het trappenhuis schoonmaken.

Hoe voorkom ik schimmel of vochtplekken in huis?

Algemeen

Schimmel en vochtplekken zie je meestal in natte en vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer. Dit komt meestal door te weinig ventilatie. U kunt de schimmel weghalen met warm water met soda of schoonmaakazijn.

Na het schoonmaken kunt u een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u in de bouwmarkt. Zorg ook dat u de ruimte voortaan goed ventileert. Heeft u een mechanische ventilatie? Zet die dan op de hoogste stand als u gaat douchen of koken. Heeft u geen centraal ventilatiesysteem? Zet dan regelmatig een raam even 15 minuten open om de ruimte goed te luchten, ook in de winter.

Wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op.